Clicky


Twee mannen gearresteerd na drugssmokkel in dieseltank

Twee mannen gearresteerd na drugssmokkel in dieseltank [+foto's]
03-02-2016 13:52 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

OSNABRÜCK(D) - Na uitgebreid onderzoek heeft de Duitse politie zaterdag 30 januari twee mannen gearresteerd op verdenking van de illegale invoer van grote hoeveelheden verdovende middelen.

Al enkele maanden is het Forensisch instituut van Osnabrück met ene uitgebreid onderzoek bezig naar de Oost-Europese verdachten inzake de handel in verdovende middelen. Als onderdeel van het onderzoek werden afgelopen zaterdag een 29-jarige en 52-jarige verdachte opgepakt tijdens een overdracht van drugs.

De 29-jarige had de marihuana verstopt in de dieseltank van een vrachtwagen die van Spanje onderweg was naar Duitsland. In de dieseltank ontdekte de politie alleen al 25 kilogram marihuana.

De twee mannen worden er ook van verdacht lid te zijn van een grote criminele organisatie die herhaaldelijk grote hoeveelheden drugs verhandeld heeft.

Ook de appartementen van de verdachten werd doorzocht.

In gehuurde garages werd nog eens 15 kilo marihuana gevonden en grote hoeveelheden biologische en chemische grondstoffen voor drugs. daarnaast vond de politie een bedrag van 10.000 euro in contanten waarschijnlijk afkomstig van drugshandel.

De verdachten zitten voorlopig vast.

De straatwaarde van de in beslag genomen marihuana bedraagt ongeveer 180.000 euro.