Transport Online - Staking DB Schenker voorbij na cao-akkoord

Staking DB Schenker voorbij na cao-akkoord

Staking DB Schenker voorbij na cao-akkoord
29-04-2013 14:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
Na vier dagen staken heeft FNV Bondgenoten vrijdagavond een onderhandelingsresultaat bereikt met DB Schenker voor een nieuwe cao. Jacqueline Lohle, bestuurder FNV Bondgenoten: "Zowel de loonsverhoging van 2,25 procent, als de afspraken over werk en werkbehoud kunnen op veel waardering rekenen van de actievoerders. Daarom werd besloten de staking te stoppen."

Door de staking kwam het goederenvervoer over het spoor stil te liggen vanuit de havens naar elders in Nederland en naar het achterland van Europa.

Werkgelegenhoud
Lohle: "Naast het succes van het cao akkoord hebben we nu ook de volle aandacht van de directie van het moederbedrijf in Duitsland. Er wordt nu vol de aandacht gegeven aan sales in Nederland om ervoor te zorgen dat er meer vervoer komt. En daarmee is de werkgelegenheid gegarandeerd."

DB Schenker
DB Schenker verzorgt een groot deel van het externe transport per trein voor bedrijven in de Rijnmond, Zeeuws Vlaanderen, DSM, Akzo en Tata Steel. Ze leveren vooral grondstoffen aan en voeren in een enkel geval ook afvalstoffen af. Daarnaast rijden er de nodige container- en kolenertstreinen met een locomotief van DB Schenker ervoor.

De cao geldt voor 700 werknemers en heeft een looptijd van een jaar: van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2014.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions