Clicky


Nieuwe Renault Trucks T-Drive voor eigen rijder Henny Schaay

Nieuwe Renault Trucks T-Drive voor eigen rijder Henny Schaay
03-02-2016 10:56 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

CULEMBORG - Eigen rijder Henny Schaay nam onlangs een Renault Trucks T-Drive in gebruik. Vooral de totale exploitatiekosten van de truck waren een belangrijke reden om opnieuw te kiezen voor Renault Trucks. De 4x2 trekker werd afgeleverd door Renault Trucks-dealer Van Dijk Culemborg.

In september 2007 startte Henny Schaay met SDB Transport. “Ik had alle papieren en stond eigenlijk voor de vraag of ik weer voor een baas wilde gaan werken of echt voor mijzelf. Het werd het laatste en eigenlijk heb ik daar geen spijt van. Mijn eerste auto was een Renault Premium. Ik heb er acht jaar en ruim 830.000 kilometer mee gereden. Uitstekend geschikt voor mijn werk.

"Het besluit om over te stappen op een nieuwe Renault Trucks T was het feit dat er onkosten zaten aan te komen. Zeker als eigenrijder moet je kijken naar de exploitatiekosten en de te verwachte kosten. De conclusie liet geen twijfel, het aanbod van Renault Trucks, in de vorm van T-Drive, waarbij alles inzichtelijk is en je voor één maandbedrag de komende drie jaar weet waar je aan toe bent, maakte de overstap naar een nieuwe truck mogelijk."

De Renault Trucks T 430 4x2 is voorzien van Optidriver automatisch schakelende versnellingsbak en diverse opties zoals Lane Departure Warning. “Het is een complete truck, waarbij ik nu al, na twee weken, zie dat het verbruik lager is dan dat van zijn voorganger. Hoewel het kort dag was, tussen het besluit en de aflevering zat weinig tijd, is door de dealer Van Dijk Culemborg keurig werk geleverd. Ik had daar direct een goed gevoel, het is een familiebedrijf en dat merk je.”