Ewals Cargo Care lanceert Mobile Quality Team

Ewals Cargo Care lanceert Mobile Quality Team
03-02-2016 10:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TEGELEN - Recentelijk heeft Ewals Cargo Care een Mobile Quality Team gelanceerd. Na een innovatie onderzoek is gebleken dat er behoefte is vanuit de klant om de operationele kant van het logistieke proces verder te optimaliseren. Het Mobile Quality Team is in het leven geroepen om klanten te helpen dit op een structurele en productieve manier te doen om kosten te reduceren. Tot nu toe hebben alle door het MQT bezochte klanten zeer positief gereageerd op dit nieuwe initiatief.  

Het MQT bestaat uit een team van gecertificeerde technische experts met veel kennis en ervaring in transport modes, equipment, ladingzekerheid en verpakking. Het team heeft als doel om vanuit het perspectief van de klant te kijken naar innovatie door bij klanten langs te gaan en onsite observaties te doen om het logistieke proces te optimaliseren. Er wordt gekeken naar verbeteringen in ladingzekerheid, de kwaliteit van equipment, verpakking en gezondheids- en veiligheidsaspecten op het terrein. 

Een belangrijk aandachtspunt in het QESH kader (Quality, Environment, Safety and Health) is het continu verbeteren van de kwaliteit en kennis bij chauffeurs. Door het doen van chauffeurs- en kwaliteitschecks, kunnen we de kwaliteit van chauffeurs en hun omgang met equipment verbeteren. De optimale manier van lading zekering wordt berekend en getest door gecertificeerde deskundigen om aan de Europese normen te voldoen.

Naast ladingzekerheid, wordt de verdeling van de lading berekend om optimaal gebruik van de laadruimte te maken, het risico van schade te beperken, het volume te verhogen en de gewichtsverdeling van de trailer te optimaliseren. Verder wordt er gekeken naar verpakkingsmanagement met het oog op het verminderen van de verpakkingskosten en om ervoor te zorgen dat de lading veilig is.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden