Clicky


Grote explosie in flat Alkmaar

Grote explosie in flat Alkmaar
03-02-2016 09:31 | Binnenland | auteur ANP

ALKMAAR - In een flat aan de Graalstraat in Alkmaar heeft even na middernacht een grote explosie plaatsgevonden. Achttien woningen werden als gevolg van de mogelijke gasexplosie ontruimd, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. De explosie ging gepaard met een korte brand, maar volgens de woordvoerder is er inmiddels geen brandgevaar meer.

Door de explosie op de tweede verdieping zijn de ruiten aan de voor- en achterzijde van verschillende woningen eruit geblazen. De bewoner van het appartement waar de explosie plaatsvond, heeft brandwonden opgelopen. De man is nagekeken door ambulancepersoneel en werd daarna door de politie ondervraagd. Een politiewoordvoerster meldde dat hij is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Er zijn verder geen gewonden gevallen.

De brandweer onderzoekt de flat vanwege het gevaar van een tweede explosie. Ook wordt bekeken of de bewoners van de ontruimde appartementen de nacht elders moeten doorbrengen. Voor nu worden ze in elk geval ondergebracht bij vrienden en familie.

De hulpdiensten doen onderzoek naar de oorzaak van de explosie.