Transport Online - Kuehne + Nagel en VTG Aktiengesellschaft willen spooractiviteiten fuseren

Kuehne + Nagel en VTG Aktiengesellschaft willen spooractiviteiten fuseren

Kuehne + Nagel en VTG Aktiengesellschaft willen spooractiviteiten fuseren
25-04-2013 09:56 | Overnames en Fusies | auteur de redactie
HAMBURG(DE) - VTG Aktiengesellschaft, één van de grootste bedrijven op het gebied van verhuur van wagons en tevens actief in het goederenvervoer over het spoor, en Keuhne + Nagel, een van de meest toonaangevende logistieke bedrijven, zijn van plan delen van hun spoor logistieke activiteiten te fuseren. Beide partijen hebben daarvoor een intentieverklaring getekend. VTG zal een meerderheidsbelang in het te fuseren bedrijf nemen.

Deze fusie betekent een uitbreiding van een 20 jaar lange samenwerking tussen VTG en Kuehne + Nagel binnen het kader van hun gezamenlijke onderneming Transpetrol. Het doel van de fusie is om de marktpositie in de Europese goederenvervoer over het spoor te versterken. Daarnaast heeft de fusie een uitbreiding van de logistieke oplossingen in de industriële, landbouw- en petrochemische productsegmenten tot gevolg. Vanuit geografisch oogpunt zal na de fusie een gezamenlijke dekking van heel Europa, Rusland en Turkije mogelijk zijn.

De definitieve contracten die nu, na de ondertekening van de intentieverklaring, zullen worden uitgewerkt worden ter goedkeuring aangeboden aan de betrokken rechtspersonen en mededingingsautoriteiten. De definitieve beslissing betreffende de fusie wordt in de tweede helft van 2013 verwacht.

Auteur: E. van der Wal-de Vries



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions