Clicky


Prologis breidt wederom uit voor Coolblue in Tilburg

Prologis breidt wederom uit voor Coolblue in Tilburg
02-02-2016 11:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Prologis Inc., de wereldwijde marktleider in logistiek vastgoed kondigt vandaag aan dat het nog eens circa 36.000 vierkante meter gaat ontwikkelen voor Coolblue op Prologis Park Tilburg. De bouw startte in januari 2016 en de oplevering zal in het vierde kwartaal van 2016 plaatsvinden.

Coolblue, één van de grootste online retailers van de Benelux, is een vaste klant op Prologis Park Tilburg. De aangekondigde uitbreiding volgt op een eerdere groei in 2014 toen al 25.000 vierkante meter extra voor Coolblue werd ontwikkeld. Dit distributiecentrum werd in juni 2015 in gebruik genomen. Met de recente uitbreiding komt de totale warehouse van Coolblue in Tilburg op ruim 60.000 vierkante meter.

“Vanaf het begin zijn wij betrokken wij het faciliteren van de groei van Coolblue. We werken hierin zeer nauw en professioneel samen. Ik ben daarom zeer blij met dit partnership, zegt Bram Verhoeven, SVP Country manager Prologis Benelux. Door te beschikken over goede grondproposities zijn we in staat om de expansie van Coolblue te blijven begeleiden met bovendien moderne, a-klasse distributie faciliteiten.”

Pieter Zwart, directeur van Coolblue, vult aan: "We zijn in de gelukkige omstandigheid dat onze groei doorzet. De steeds verdergaande bezorgbelofte aan de klant is hier een belangrijke oorzaak van. Klanten weten ons goed te vinden. Om verder te kunnen groeien en onze klanten goed te blijven bedienen willen we snel onze bestaande magazijnruimte opschalen. Prologis, onze vaste partner, kan dit bieden en dat is voor ons zeer belangrijk.”

In de Benelux is Prologis per 31 december 2015 eigenaar van in totaal circa 1,8 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.