Clicky


Maike Kooijman van STC-Group Spoorvrouw van het jaar

Maike Kooijman van STC-Group Spoorvrouw van het jaar
19-04-2013 11:32 | Algemeen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Zalmhuis in Rotterdam is gisteren Maike Kooijman, werkzaam bij de STC-Group, verkozen tot Spoorvrouw van het Jaar. Met dit initiatief uit het voorlichtingsbureau Rail Cargo haar waardering voor personen die zich in de praktijk sterk maken voor de promotie van railgoederenvervoer.

Tomeloze inzet
Maike Kooijman (29) werkt sinds november 2010 als projectmanager Rail bij de STC-Group in Rotterdam. Bij de kennis- en onderwijsinstelling is zij verantwoordelijk voor de opzet, ontwikkeling en coördinatie van de op de railsector gerichte MBO-opleidingen en trainingen.



Ron Kooren, lid College van Bestuur van de STC-Group: "Mede dankzij het netwerk, de vakkennis en tomeloze inzet van Maike Kooijman is het Scheepvaart en Transport College in 2011 als eerste MBO-opleider in Nederland gestart met de MBO-opleiding Machinist Railvervoer. De opleiding bereidt de deelnemers voor op een machinistenfunctie bij een goederenvervoerder, personenvervoerder of spoor-aannemer. De organisatie is trots op deze jonge vakvrouw die voor de vakinstelling en de railsector belangrijke opleidingsontwikkelingen mogelijk heeft gemaakt."

Eerste gediplomeerde treinmachinisten
Op 10 juli aanstaande vieren Maike Kooijman en de STC-Group opnieuw een feestje. Dan rondt de eerste groep MBO'ers de opleiding af. Ook bij deze feestelijke gelegenheid zal de organisatie uitgebreid stil staan. Op dit moment volgen zo’n 100 deelnemers een MBO-opleiding machinist Railvervoer bij het Scheepvaart en Transport College.