Clicky


Convenant gegevensuitwisseling Stichting VNB en SNCU

Convenant gegevensuitwisseling Stichting VNB en SNCU
01-02-2016 10:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Stichting VNB heeft een convenant afgesloten met SNCU. Het nalevingsbureau van FNV Transport & Logistiek en de Stichting Naleving Cao voor Uitzendkrachten gaan intensiever samenwerken.

Door gegevens uit te wisselen willen VNB en SNCU de naleving van de cao’s in de twee sectoren verbeteren. De samenwerking tussen de twee stichtingen moet met name oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden en uitbuiting van uitzendkrachten een halt toeroepen.

In het convenant staan de volgende afspraken centraal: 

  • VNB doet bij SNCU meldingen van vermoedens van mogelijke overtreding van de uitzend-cao's en verstrekt SNCU de bij haar aanwezige relevante informatie wanneer SNCU VNB benadert met een vraag over een specifiek uitzendbureau.
  • SNCU doet bij VNB meldingen van gegronde vermoedens van overtredingen ten aanzien van de beloning van uitzendkrachten werkzaam bij uitzendbureaus die actief zijn bij een bedrijf dat valt onder werkingssfeer van de sector-cao's in de sector Transport en Logistiek.
  • Ook verstrekt SNCU aan VNB de bij haar aanwezige relevante informatie, wanneer VNB SNCU benadert met een vraag over een specifiek uitzendbureau of transportbedrijf. 

Jelske van Dijk van Stichting VNB: “In de sector Transport en Logistiek werken enorm veel Nederlandse en buitenlandse uitzendkrachten. In de sector-cao’s staan afspraken over wat uitzendkrachten in de sector Transport en Logistiek moeten verdienen. In de praktijk blijken er veel misstanden te zijn bij de naleving van de cao. Het mooie van dit convenant is dat wij door middel van een gezamenlijke aanpak dit soort misstanden uit de wereld proberen te helpen. Stichting VNB kan de werkgevers in de sector Transport en Logistiek aanpakken en SNCU richt haar pijlen op de uitzendbureaus.”