Clicky


Bonden bereid tot hervatting cao-overleg grootmetaal

Bonden bereid tot hervatting cao-overleg grootmetaal
01-02-2016 10:24 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben werkgeverspartij FME per brief laten weten bereid te zijn de onderhandelingen over de cao Metalektro (grootmetaal) officieel te willen hervatten.

De afgelopen weken hebben de bonden met hun leden gesproken over de vastgelopen verkenningen en de laatste voorstellen van werkgeversorganisatie FME voor de sector-cao voor de metalektro. Uit die ledenraadplegingen kwam overduidelijk naar voren dat de FME-voorstellen als absoluut onvoldoende worden beschouwd door de vakbondsleden.

De bonden willen in een uiterste poging de FME verzoeken alsnog de wensen van de metaalwerkers te respecteren en het overleg te hervatten. De voorwaarden van FNV Metaal en CNV Vakmensen voor de hervatting van de onderhandelingen zijn dat de brief van de FME niet als eindbod wordt gezien en dat er onderhandeld kan worden over de verbeteringen die de metaalwerkers naar voren hebben gebracht in de bijeenkomsten, zoals de zeggenschap van werknemers over hun werktijden en een fatsoenlijke verhoging van het loon. De datum van het hervatte overleg staat nog niet vast. FNV Metaal en CNV Vakmensen zijn nog in overleg met de FME daarover.

De stakingen gaan door totdat er daadwerkelijk een cao is. Deze week is er onder andere een 72-urige staking in de regio Rotterdam Rijnmond, Alblasserwaard, Drechtsteden en Hoekse Waard. Het cao-conflict in de Metalektro duurt inmiddels negen maanden en er zijn in totaal al meer dan 38.000 stakingsdagen geteld bij stakingen door het hele land.