MKB maakt zwarte lijst met slechte betalers

MKB maakt zwarte lijst met slechte betalers
01-02-2016 10:03 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - MKB-Nederland maakt een zwarte lijst met grote bedrijven die buitengewoon lang wachten met betalingen aan kleinere toeleveranciers. Dat bevestigt directeur Leendert-Jan Visser van de brancheorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf na berichtgeving maandag in De Telegraaf.

De wettelijke betalingstermijn is zestig dagen en gemiddeld genomen houden de meeste bedrijven zich daar aan, maar sommige bedrijven wachten anderhalf tot twee keer zo lang, zegt Visser. "Daardoor kunnen zelfs gezonde kleinere toeleveranciers in de problemen komen."

Grote bedrijven wachten langer met betalen om werkkapitaal beschikbaar te houden dat ze dan niet hoeven te lenen. "Dat betekent dat kleinere bedrijven kosten maken voor inkoop, vervolgens lang moeten wachten op hun geld, opnieuw moeten inkopen voor een andere klus en betalingsproblemen kunnen krijgen."

MKB-Nederland stuurt notoire wanbetalers eerst een brief. "We verwachten dat ze dit voor de zomer oplossen. En anders beginnen we met de lijst."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden