Clicky


Arrestaties Zweden na bedreigen vluchtelingen

Arrestaties Zweden na bedreigen vluchtelingen
30-01-2016 20:20 | Buitenland | auteur ANP

STOCKHOLM - In Stockholm zijn zaterdag twee mensen gearresteerd voor het bedreigen en intimideren van asielzoekers. Vrijdagavond trok een grote groep gemaskerde in het zwart geklede mensen door de straten van Stockholm. Ze deelden folders uit en dreigden een groep jonge Noord-Afrikaanse vluchtelingen aan te vallen.

Op de folders staat dezelfde tekst als eerder al op sociale media in Zweden te lezen was: "Wanneer de straten in Zweden niet meer veilig zijn voor de gewone Zweden is het onze plicht om het probleem op te lossen.'' Een groep van zo'n 200 mensen verzamelde zich om een statement te maken tegen de groep vluchtelingen die rondhangt bij het Centraal Station van Stockholm. "De politie heeft ruimschoots aangetoond de vluchtelingen niet in toom te houden en we zien nu geen alternatief dan ze de straf te geven die ze verdienen'', zo stelt de groep verder.

De spanningen in Zweden nemen toe nadat deze week een medewerkster van een vluchtelingenopvang werd doodgestoken. Zweden telt ongeveer 10 miljoen inwoners en liet vorig jaar 163.000 asielzoekers toe.