Transport Online - ProRail kiest CGI voor ontwikkeling & beheer missiekritische systemen

ProRail kiest CGI voor ontwikkeling & beheer missiekritische systemen

ProRail kiest CGI voor ontwikkeling & beheer missiekritische systemen
11-04-2013 10:27 | Algemeen | auteur de redactie
AMSTELVEEN - Spoorbeheerder ProRail heeft CGI, de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, gekozen als een van de softwarebeheer- en ontwikkelpartners voor haar verkeersleidingsystemen. CGI wordt hiermee (mede) verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van ProRail's bedrijfskritische systemen. Het gaat om een raamcontract van zes jaar met een mogelijke verlenging van vier jaar. De eerste getekende beheeropdrachten onder het raamcontract vertegenwoordigen een waarde van bijna 10 miljoen euro.

ProRail leidt elke dag meer dan 6.000 treinen voor personen- en goederenvervoerders in Nederland in goede banen. Hun verkeersleidingsystemen moeten 24 uur per dag, zeven dagen in de week foutloos functioneren om 1.200.000 passagiers dagelijks op tijd op hun bestemming te brengen. De kwaliteit van het beheer van de ICT-systemen in het verkeersleidingdomein is voor ProRail dan ook van vitaal belang. Daarbij moeten aanpassingen aan de systemen zonder enig gevolg voor de continuïteit van de operatie plaatsvinden. CGI richt zich de komende tien jaar samen met ProRail op de innovatie, het beheer en het technische support voor de missiekritische softwaresystemen.

CGI heeft al een jarenlange relatie met ProRail, ook op het gebied van verkeersleiding- en reisinformatiesystemen. Eerder ontwikkelde CGI voor ProRail reeds TROTS (Trein Observatie & Tracking Systeem), het treinnummervolgsysteem dat aan verkeersleiders gegevens over de positie van treinen verschaft. Dankzij deze applicatie beschikken verkeersleiders altijd over de juiste real-time informatie die ze gebruiken om het treinverkeer in goede banen te leiden en om de veiligheid van de treinreizigers te garanderen.

Ron de Mos, General Manager Nederland bij CGI: "CGI beschikt over jarenlange ervaring in het beheren van bedrijfskritische systemen voor een groot aantal klanten. Met ProRail hebben we inmiddels een jarenlange relatie opgebouwd: onze medewerkers kennen het spoor en ze begrijpen wat verkeersleiders in de praktijk nodig hebben. We weten aan welke eisen IT systemen moeten voldoen en hoe we de nieuwste technologie kunnen inzetten om het treinverkeer optimaal te laten verlopen."


Kees Bronner, Manager ICT Treindienstsystemen bij ProRail: "ProRail hecht veel waarde aan een goede en zakelijke relatie met onze leveranciers, zo ook met CGI. We hebben er vertrouwen in dat CGI met hun kennis en expertise op het gebied van verkeersleidingsystemen een belangrijke bijdrage leveren aan een punctueel en veilig spoor. We kijken er dan ook naar uit om onze jarenlange relatie verder uit te bouwen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions