Reorganisatie Nagel Nederland gaat ten koste van 51 banen

Reorganisatie Nagel Nederland gaat ten koste van 51 banen
30-01-2016 13:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

RAALTE - De voorgenomen reorganisatie bij Nagel Nederland in Raalte kost 51 werknemers hun baan. Dat is zaterdagochtend bekendgemaakt tijdens een personeelsbijeenkomst in de Leeren Lampe in Raalte.

"Onder de 51 werknemers zijn 39 vaste medewerkers en 12 uitzendkrachten. Tussen de 30 en 35 mensen zijn chauffeur", laat Emiel Peper, CNV Vakmensen vakbondsbestuurder zaterdagmiddag aan Transport Online weten.

De vakbonden zijn nu in samenspraak met de or aan het werken aan een goed sociaal plan. De or gaat een adviestraject in waarin zij de nut en noodzaak van de reogranisatie zullen onderzoeken.

Veel chauffeurs reageren teleurgesteld en met name vanwege de ontslagvergoeding blijkt uit gesprekken met de vakbondsbestuurders. "Ik werk hier al 23 jaar en alles wat ik krijg is een fooi!", is wat de vakbonden horen.

"Nagel hanteert de ontslagvergoeding die vanaf 1 juli 2015 geldt. Wij zien dit als ondergrens maar Nagel ziet dit als norm. Hier is bij meer bedrijven veel discussie over hoe de ontslagvergoeding gehanteertd moet worden", aldus Peper.

Of het personeel in actie komt tegen de voorgenomen reorganisatie bij Nagel is op dit moment niet bekend. "Dat zijn we nu nog met onze leden aan het bespreken", zegt Peper.

Volgens de directie liggen de voortdurende veranderingen in de transportbranche, en meer in het bijzonder de Nederlandse foodlogistiek, ten grondslag aan de reorganisatie.

"Bij ongewijzigd beleid zal Nagel Nederland haar positie in de markt verliezen, hetgeen vergaande gevolgen zal hebben voor de organisatie. Nagel Nederland is dan ook genoodzaakt haar business model in Nederland te wijzigen", aldus Hans de Landsheere, Algemeen Directeur bij Nagel Nederland in een brief aan het personeel.

"In dat kader heeft Nagel Nederland onder andere het voornemen een twee-locatie business model door te voeren en daarmee verbonden het eigen transport volledig uit te besteden. Het voornemen bestaat om naast de vestiging in Raalte, activiteiten in het zuiden van Nederland te ontplooien", vervolgt de Landsheere in de brief.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden