Transport Online - Nieuwe speler in railgoederenvervoer tussen West-Europa en Eurazië

Nieuwe speler in railgoederenvervoer tussen West-Europa en Eurazië

Nieuwe speler in railgoederenvervoer tussen West-Europa en Eurazië
05-04-2013 10:57 | Algemeen | auteur de redactie
DEN HAAG - De Nederlands-Russische logistieke dienstverlener TRWC gaat in de loop van 2013 rechtstreekse treinverbindingen aanbieden tussen Rotterdam en Moskou en tussen Rotterdam en Chongqing in China, daarbij sterk concurrerend met het zeevervoer. De reistijd op het traject Rotterdam – Chongqing bijvoorbeeld wordt achttien dagen, één derde van de tijd die benodigd is voor hetzelfde vervoer over zee (inclusief inlandtransport).

TRWC (Trans Siberian Railway Connection) werkt voor het vervoer samen met gerenommeerde partners, zoals ERS Railways en Russian Railway Logistics. Zij leveren de tractie. Draaischijf in Rotterdam wordt het Rail Service Center in de Waalhaven.

TRWC is gevestigd in Den Haag en wordt geleid door Irina Birman en Michael Tskitishvili. Beide hebben jarenlange ervaring in internationale logistiek en transportverzekeringen, met de nadruk op zakendoen met Rusland en de CIS-landen.

De ambitie van TRWC is om via de 10.000 km lange Trans Siberian Railway West-Europa en Eurazië betrouwbaar en duurzaam met elkaar te verbinden. Naast de in 2013 te starten treinverbindingen tussen Rotterdam en Moskou en Rotterdam en Chongqing wil TRWC in de toekomst ook treinvervoer gaan organiseren richting Kazachstan, Afghanistan, Mongolië en diverse andere bestemmingen in West- en Centraal-China.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions