Transport Online - Twee Nederlandse drugssmokkelaars krijgen lange gevangenisstraffen in Duitsland [+foto's]

Twee Nederlandse drugssmokkelaars krijgen lange gevangenisstraffen in Duitsland

Twee Nederlandse drugssmokkelaars krijgen lange gevangenisstraffen in Duitsland [+foto's]
29-01-2016 11:04 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

HAGEN(D) - Twee Nederlanders en twee Duitsers zijn voor de Duitse rechtbank in Hagen veroordeeld tot in totaal 27,5 jaar gevangenisstraf vanwege het smokkelen van in totaal drie ton marihuana met een straat waarde van 30 miljoen euro.

Op 5 december 2014 werden in een containerschip door de douane uit Essen in samenwerking met de douane van de Haven van Antwerpen meer dan drie ton marihuana ontdekt. De drugs waren verstopt in een lading palmpit schelpen uit Ghana. Palmpitolie schelpen zijn een bijproduct van palmolie dat wordt gebruikt als biomassa voor verwarming. De marihuana was verpakt in 450 zakken tussen de palmpitolie schelpen.

De twee belangrijkste daders , twee Nederlanders (46 en 67 jaar), kregen respectievelijk 9,5 jaar en 8,5 jaar gevangenisstraf. Twee Duitsers, beiden ondernemers, kregen 3 jaar en 9 maanden en 5 jaar en 9 maanden opgelegd.

De twee Nederlanders zitten sinds hun arrestatie al in hechtenis en zijn nu overgebracht naar de gevangenis. De twee Duitsers worden nu eveneens overgebracht naar de gevangenis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen