Clicky

 
Transport Online - Start aanpassing railemplacement Loven

Start aanpassing railemplacement Loven

Start aanpassing railemplacement Loven
21-03-2013 16:47 | Algemeen | auteur de redactie
TILBURG - Sonja van der Graaf van ProRail en wethouder Roel Lauwerier van de gemeente Tilburg hebben gisteren de werkzaamheden voor de uitbreiding van het railemplacement op Loven officieel gestart.

Het spooremplacement 'Tilburg Goederen' verhuist vanuit het centrum van Tilburg naar bedrijventerrein Loven. Zo ontstaat er in de Spoorzone meer ruimte voor stedelijke ontwikkeling. En op Loven wordt een knooppunt voor goederenvervoer gerealiseerd. Het is uniek in Nederland dat het afhandelen van de goederentreinen wordt geïntegreerd bij een al aanwezige particuliere terminal (Railport Brabant).

"Op Loven komt multimodaal vervoer, over weg, water en spoor samen. We verstevigen hiermee echt de positie van Tilburg als logistieke hotspot", licht wethouder Roel Lauwerier (infrastructuur & mobiliteit) toe.

"De bereikbaarheid van Tilburg en Brabant voor het goederenvervoer verbetert aanzienlijk. Er kunnen veel meer containers efficiënter worden vervoerd. Bovendien wordt de overlast voor omwonenden minder, omdat de goederen- en werktreinen uit zuidelijke richting straks rechtstreeks naar railterminal Loven kunnen rijden. Nu moeten deze treinen eerst doorrijden via 's-Hertogenbosch en weer terugrijden."

Werkzaamheden
Om de nieuwe railterminal goed bereikbaar te maken voor het spoorverkeer wordt een zuidelijke spooraansluiting gerealiseerd. Ook worden extra rangeer- en opstelsporen aangelegd. Ten behoeve van de nieuw aan te leggen treinbeveiligingsinstallatie wordt een nieuw relaishuis langs de Nieuwe Atelierstraat gebouwd.

Eind maart wordt de spoorwegovergang Rauwbrakenweg definitief afgesloten. Daarvoor in de plaats komt een fietstunnel. De verwachting is dat de gemeente in 2014 start met de aanleg van deze tunnel. Tot die tijd kunnen fietsers over het nieuwe fietspad rijden. Dit ligt langs de noordzijde van het spoor tussen De Kraan e de Rauwbrakenweg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden