Transport Online - Reorganisatie Nagel Nederland: groot aantal ontslagen

Reorganisatie Nagel Nederland: groot aantal ontslagen

Reorganisatie Nagel Nederland: groot aantal ontslagen

RAALTE - Nagel Nederland gaat reorganiseren en daarbij gaan een groot aantal ontslagen vallen. Dat blijkt uit een brief dat het personeel donderdag 28 januari heeft ontvangen en dat Transport Online in haar bezit heeft.

Volgens de directie liggen de voortdurende veranderingen in de transportbranche, en meer in het bijzonder de Nederlandse foodlogistiek, ten grondslag aan de reorganisatie.

"Bij ongewijzigd beleid zal Nagel Nederland haar positie in de markt verliezen, hetgeen vergaande gevolgen zal hebben voor de organisatie. Nagel Nederland is dan ook genoodzaakt haar business model in Nederland te wijzigen", aldus Hans de Landsheere, Algemeen Directeur bij Nagel Nederland.

Geen eigen transport meer

"In dat kader heeft Nagel Nederland onder andere het voornemen een twee-locatie business model door te voeren en daarmee verbonden het eigen transport volledig uit te besteden. Het voornemen bestaat om naast de vestiging in Raalte, activiteiten in het zuiden van Nederland te ontplooien", vervolgt de Landsheere in de brief.

Groot aantal ontslagen

"Het ontplooien van de activiteiten in het zuiden en daarmee het wegvallen van een groot deel van het volume in Raalte maakt dat Nagel Nederland genoodzaakt is een reorganisatie door te voeren. Deze voorgenomen reorganisatie zal diep ingrijpen en een groot aantal ontslagen tot gevolg hebben."

De reorganisatieplannen liggen nu voor advies bij de ondernemingsraad van het transportbedrijf.

Om hoeveel ontslagen het precies gaat is niet bekend. Bij Nagel Nederland werken, volgens de Kamer van Koophandel, rond de 120 werknemers.

In een personeelsbijeenkomst die staat gepland voor morgen, zaterdag 30 januari, zal de directie haar plannen en de redenen waarom hiertoe besloten is nader toelichten. Ook zullen de or en vakbonden aanwezig zijn om vragen aan te stellen.

Nagel Nederland was in 1987 de eerste buitenlandse onderneming van de in Europa actieve Nagel-Group. De eerste locatie van Nagel Nederland was toentertijd (1987) in het zuidelijke Boxtel gevestigd. In 1992 werd in Raalte bij Deventer een nieuw logistiek complex geopend, die tot op heden nog steeds als vestiging als zowel het hoofdkantoor fungeert.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions