Clicky


Leon Janssen verantwoordelijk voor Schenker BeNeLux

Leon Janssen verantwoordelijk voor Schenker BeNeLux
28-01-2016 11:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Vanaf 1 februari 2016 wordt Leon Janssen, momenteel CEO van Schenker Logistics Nederland B.V., verantwoordelijk voor de BeNeLux-organisatie. In zijn nieuwe rol geeft hij leiding aan de Schenker Logistics-organisaties in België, Nederland en Luxemburg. Deze benoeming is onderdeel van de organisatorische herinrichting van DB Schenker Logistics om zodoende de Europese structuur tot één regio samen te voegen, waarbij efficiënter, sneller en korte lijnen de kernwoorden zijn.

De 36 Europese landenorganisaties worden onderverdeeld in tien landenclusters. Chief Executive Officer van de nieuwe Regio Europa is Ewald Kaiser, tevens verantwoordelijk voor Landtransport in de Management Board van Schenker AG. Vanaf 1 januari 2016 is Regio Europa de grootste business unit van de logistieke divisie van Deutsche Bahn (DB), met zo’n 40.000 van de in totaal 65.000 medewerkers.

"De nieuwe structuur in Europa maakt DB Schenker krachtiger en sneller bij het maken en uitvoeren van beslissingen. Dit is cruciaal in de huidige trend van digitalisering en globalisering. Deze centralisatie maakt het mogelijk om de Regio Europa daarin te laten versnellen."

"Vooral bij multinationals is er een sterkte behoefte om toegang te hebben tot Europa als één markt, zonder grenzen. De nieuwe structuur biedt daarvoor betere mogelijkheden. Vereenvoudigde en korte besluitvormingsprocessen maken het makkelijker om integrale logistieke oplossingen samen te stellen die specifiek voldoen aan de vraag van de klant en snel uitvoerbaar zijn."

DB Schenker staat voor de transport- en logistieke activiteiten van Deutsche Bahn (DB), met circa 65.000 medewerkers in meer dan 130 landen. DB Schenker is een van de marktleiders in wereldwijde lucht- en zeevracht en beschikt over het meest fijnmazige Europese landtransportnetwerk.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS