Clicky


Personeelsbijeenkomst moet zaterdag einde aan geheimzinnigheid over ontslagen Nagel Nederland brengen [UPDATE]

Personeelsbijeenkomst moet zaterdag einde aan geheimzinnigheid over ontslagen Nagel Nederland brengen [UPDATE]
28-01-2016 20:08 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

RAALTE - [update 20:02 uur] Al lange tijd ontvangt de redactie van Transport Online brieven en e-mails van verontrustende werknemers van transportbedrijf Nagel uit Raalte. Volgens het personeel rommelt het er al lange tijd. Begin december 2014 publiceerde Transport Online al dat er door Nagel Duitsland bezuinigingsmaatregelen waren opgelegd die in Raalte niet goed werden ontvangen.

Nu lijken de problemen echter vele malen groter en ontvangt de redactie verontrustende berichten over ontslagen. Aanstaande zaterdag 30 januari staat een personeelsbijeenkomst op de agenda waar het personeel van het een en ander op de hoogte gebracht zal worden.

Dat het nieuws zaterdag geen goed nieuws zal zijn bevestigen zowel de betrokken vakbondsbestuurders als een medewerker van de afdeling personeelszaken van Nagel Nederland, echter vanwege een geheimhoudingsplicht houdt iedereen zijn kaken stijf opelkaar.

Er zijn de afgelopen tijd meerdere keren gesprekken geweest tussen de vakbonden, advocaten en de directie van Nagel, echter ook hierover worden door betrokken partijen geen mededelingen gedaan.

Vakbondsbestuurder Hans Teunissen van FNV Transport & Logistiek laat donderdag weten dat hij ervan op de hoogte is dat er zaterdag een personeelsbijeenkomst zal zijn maar dat hij nog niet weet waar deze zal plaatsvinden. Hij geeft aan dat zowel vakbonden als or een zwijgplicht hebben. Hij zegt wel dat woensdag in een gesprek met de directie van Nagel aangegeven is dat deze zwijgplicht nu echt doorbroken moet worden. "Er moet openheid van zaken komen voor het personeel", aldus Teunissen.

Het personeel bevestigt de geheimzinnige houding van Nagel: "Er is zaterdag een personeelsbijeenkomst. Maar de tijd en de locatie? Alles is nog vaag. Alleen maar om pottekijkers zoveel mogelijk op afstand te houden."

"Het personeel moet zijn brievenbus maar in de gaten houden, wordt er gezegd. De or heeft al wekenlang zwijgplicht en is wit om de neus omdat ze zelf mogelijk ook tot het personeel behoren dat ontslagen gaat worden", vervolgen zij.

Uiteraard heeft de redactie Nagel Raalte om een reactie gevraagd. Een medewerker van de afdeling personeelszaken bevestigt dat er zaterdag een personeelsbijeenkomst is: "U bent er wel snel bij. Ik ben zojuist zelf ingelicht over de personeelsbijeenkomst. Ik kan u er verder geen mededelingen over doen in verband met mijn geheimhoudingsplicht, dat zult u begrijpen. Maar het is duidelijk dat er wat speelt."

UPDATE - Donderdagavond heeft de redactie van Transport Online een interne mail in handen gekregen waarin wordt gesproken over een grote reorganisatie bij Nagel Raalte waarbij "een groot aantal ontslagen" zullen gaan vallen. Volgens de e-mail zal Nagel Nederland al het eigen vervoer gaan uitbesteden aan derden partijen.

Het personeel reageert geschokt. Een werknemer, die graag anoniem wil blijven, uit zijn ongenoegen: "Mooi is dat na jaren trouwe dienst. Chauffeurs, kantoor- en loodspersoneel is dus weer de Sjaak, zoals altijd. Managers hebben, als dit lukt, goed werk geleverd. Schandalig. Kan dit allemaal maar? Zonder enige tegenstand?"

Bij Nagel Nederland werken, volgens gegevens van de Kamer van Koophandel rond de 120 werknemers.