Clicky


Transport van grootste windmolen vleugel ooit door Nederland

Transport van grootste windmolen vleugel ooit door Nederland [+foto]
28-01-2016 11:48 | Speciaal Transport | auteur Redactie [FE]

TEGELEN - Vanaf woensdagavond 27 januari tot en met donderdagavond 28 januari zal er een uniek transport plaatsvinden vanaf de grensovergang Tegelen naar Wieringerwerf. Het volledige transport wordt verzorgd door De Jong Transportvergunningen.

Het betreft een transport van een windmolenvleugel met een totale transportlengte van 75 meter. Het transport is 4.43 meter breed, en 4.40 meter hoog. Dit transport is uniek voor Nederland, omdat dit de langste windmolenvleugel is die ooit in Nederland vervoerd is.

Het transport zal vanavond rond 23:50 uur vertrekken vanaf de Duits/Nederlandse grens bij Tegelen (A74) en rijden via de A73, A67, A2 naar de A27, en vanaf Knooppunt Eemnes over de A1, A10 richting de A7 gaan.

Hij wordt dan tot morgenavond gestald ter hoogte van Hoorn op een parkeerplaats, waar het transport donderdagavond rond 21:00 uur weer zal vertrekken. Er wordt dan gereden tot aan afslag 13 (Wieringerwerf) en dan via de rotonde boven aan de afslag gaat het transport rechtsaf de N240 (Oosterterpweg) op.

Deze wordt uitgereden uit tot aan de Zuiderdijkweg. Hier slaat men rechtsaf, om vervolgens achteruit te rijden naar de Noorderdijkweg, en is als eindbestemming het Kluisgat in Wieringerwerf, het WMC testcentrum, bereikt.  

Om dit transport in goede banen te leiden zullen er enkele verkeersmaatregelen genomen worden, waaronder het verwijderen van straatmeubilair zoals lantaarnpalen en verkeersborden. Ook zullen langs de gehele route rijplaten gelegd worden, om de wegen en vluchtheuvels te beschermen.