Clicky


Franse boeren houden woord en blokkeren diverse wegen

Franse boeren houden woord en blokkeren diverse wegen [+foto's]
27-01-2016 15:52 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

PARIJS - De Franse boeren hebben hun dreigementen van gisteren kracht bij gezet door vandaag diverse wegen te blokkeren. Nederlandse vrachtwagenchauffeurs die onderweg zijn in Noordwest-Frankrijk moeten zich om minimaal vijftien snelwegblokkades wurmen, meldt de VID.

Vooral de routes van en naar Bretagne worden zwaar getroffen. De voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs belangrijke route tussen Nederland en Bretagne (A84) is op drie plaatsen volledig geblokkeerd. De boeren hebben op diverse plaatsen hooibalen en banden op de snelweg in brand gestoken.

Ook de belangrijke N12 tussen Parijs en Brest is onbegaanbaar. Boeren hebben de route op acht verschillende locaties in beide richtingen geblokkeerd.

Mogelijk meer acties

Nederlandse chauffeurs onderweg naar de Alpen moeten rekening houden met meer acties. De wegblokkades beperken zich nu nog tot het (noord)westen, maar kunnen zich uitbreiden naar andere regio's. Dit scenario zagen we afgelopen zomer ook. De boeren in het noorden en oosten blokkeerden de afgelopen dagen al enkele N-wegen, waaronder de vandaag de grensovergang tussen Bergen (België) en Maubeuge (Frankrijk).

De boeren zijn boos over de lage prijzen die ze voor hun producten krijgen.