Clicky


Aandeelhouders Shell akkoord met overname BG

Aandeelhouders Shell akkoord met overname BG
27-01-2016 13:40 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - De aandeelhouders van Shell stemden woensdag massaal in met de overname van de Britse gasproducent BG Group, de grootste aankoop door een Nederlands bedrijf ooit. Ruim 83 procent van het vertegenwoordigde aandelenkapitaal gaf zijn zegen.

"Ik ben verheugd over de positieve uitslag en het vertrouwen van aandeelhouders in de strategische logica van de samengang van Shell en BG'', zei bestuursvoorzitter Ben van Beurden. "We richten ons nu op de afronding van de transactie en zijn in afwachting van de stemmingsuitslag van de vergadering van BG.''

Shell bracht in april vorig jaar een overnamebod uit van omgerekend ruim 64 miljard euro. Dat bedrag is inmiddels flink gedaald omdat het merendeel van de overname betaald wordt met aandelen Shell, die onder druk van de dalende olieprijzen aan waarde hebben ingeleverd. De huidige transactiewaarde is circa 47 miljard euro.

Donderdag stemmen de aandeelhouders van BG over de voorgenomen transactie. Om die te kunnen afronden moet 75 procent van hen instemmen. Shell heeft 15 februari als uitgangspunt voor de afronding.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk