Clicky


Automobilist dood na klapband vrachtwagen

Automobilist dood na klapband vrachtwagen [+foto]
27-01-2016 08:38 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

BREDA - Dinsdagavond is bij een ernstig ongeval op de A16 richting Rotterdam de bestuurder van een personenauto om het leven gekomen nadat een vrachtwagen een klapband kreeg.

De vrachtwagen kreeg rond 23:45 uur op de A16 ter hoogte van de afslag 17 Breda-Noord een klapband. Bewoners in de omgeving spraken over een harde knal. De chauffeur zette zijn vrachtwagen aan de kant en liep richting de kapotte band om die van de weg te halen. Een naderende automobilist zag de band pas op het laatste moment en week uit naar de vluchtstrook. Daar knalde de auto tegen de stilstaande vrachtwagen. 

Beknelling

De bestuurder van de auto kwam bekneld te zitten. De brandweer bevrijdde hem uit zijn benarde positie door het voertuig open te knippen. De hulpverleningsdiensten verleenden de eerste hulp aan het slachtoffer. Deze hulp mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Het gaat om een 24-jarige man uit Dordrecht.

Politieonderzoek

Vanwege de hulpverlening en het onderzoek naar de toedracht van het ongeval werd de snelweg tussen de knooppunten Princeville en Zonzeel afgesloten. Automobilisten richting Rotterdam werden geadviseerd om te rijden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Foto: SQ Vision