Clicky


Dieven veroorzaken veel lekke banden op Postweg in Yerseke

Dieven veroorzaken veel lekke banden op Postweg in Yerseke
26-01-2016 20:01 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

YERSEKE - Maandagochtend rond 07.00 uur werden medewerkers van een bedrijf uit Kruiningen opgeschrikt omdat hun bedrijfsbus (met inhoud) werd gestolen onder hun ogen. De medewerkers begonnen aan hun zoektocht maar belden tegelijkertijd de politie die ook ging zoeken.

Omdat er een 'track and trace'-systeem op de bedrijfsbus aanwezig was, was een telefoontje naar de baas van het bouwbedrijf voldoende. Hij kon direct zien dat de bus zich in Wemeldinge bevond. De medewerkers van het bouwbedrijf zijn hierop naar Wemeldinge gereden en hebben ondertussen de politie gebeld. Agenten zijn eveneens die kant op gegaan. 

Bedrijfsbus teruggevonden

De medewerkers van het bouwbedrijf reden naar de plaats waar hun bedrijfsbus zou moeten staan en zagen dat alle gereedschap die in de bus thuishoorde, in een andere bus werd overgeladen door een paar mannen. Toen deze mannen in de gaten kregen dat zij werden geobserveerd, zijn ze direct in hun eigen auto gesprongen en er met hoge snelheid vandoor gegaan. In hun haast vergaten zij de achterportieren van hun bus dicht te doen. De bedrijfsbus van het bedrijf uit Nieuwerkerk bleef ook achter.

Gereedschap over de weg

Met hoge snelheid ging hun rit o.a. over de Postweg richting Yerseke. Omdat ze de portieren niet hadden afgesloten viel een heel groot deel van het gestolen gereedschap en bouwmateriaal over de weg. Dit materiaal bestond uit boren, tangen, muurklemmen, kettingen, een waterpas, maar ook gereedschapskisten met spijkers en schroeven erin. Al die spullen kwamen op de weg terecht.

Rond het tijdstip dat de bus daar heeft gereden (rond 07.30 uur ’s morgens) was er natuurlijk veel verkeer op de Postweg. Bij de meldkamer zijn dan ook heel veel meldingen binnengekomen van automobilisten die veelal twee, maar soms zelfs drie lekke banden hebben opgelopen. De politie raadt de gedupeerden aan om via internet aangifte te doen. Op die manier kan de schade in ieder geval via de verzekering worden geregeld. Mochten er een of meerdere verdachten bekend worden bij dit feit, dan kan de verzekering de schade op hen verhalen.