Transport Online - Curatoren V&D verkopen La Place aan Jumbo Groep

Curatoren V&D verkopen La Place aan Jumbo Groep

Curatoren V&D verkopen La Place aan Jumbo Groep
26-01-2016 16:59 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Van warenhuisconcern V&D blijft in ieder geval een deel behouden. Supermarktbedrijf Jumbo gaat verder met de restaurants van La Place. De super krijgt het merk, het hoofdkantoor en de losse vestigingen van La Place in handen. Ook hoopt Jumbo de restaurants in de warenhuizen nog te kunnen doorstarten.

Jumbo-topman Frits van Eerd heeft grootste plannen met La Place. Hij wil het aantal La Place-vestigingen in Nederland komende tijd flink gaan uitbreiden.

Van Eerd denkt dat de restaurants en zijn supermarkten elkaar goed kunnen versterken omdat ze "dezelfde passie voor lekker, vers en gezond eten'' hebben. Het is bijvoorbeeld de bedoeling dat in de Jumbo-winkels straks ook producten van het merk La Place in de schappen liggen.

Er zijn nu ongeveer zestig losse La Place-vestigingen, goed voor 1600 arbeidsplaatsen. Jumbo denkt hooguit vijf tot tien restaurants na de overname niet voort te zetten. Daardoor blijft zeker 90 procent van de werkgelegenheid behouden.

Over de verkoop en doorstart van de warenhuizen van V&D zelf zijn de curatoren nog met twee serieuze kandidaten in gesprek. Meer konden de curatoren hierover dinsdag nog niet melden.

De vakbonden reageerden verheugd. "Er is gelukkig nog plaats voor La Place na vandaag. En hopelijk is dat de opmaat voor nog méér goed nieuws'', zei CNV-bestuurder Martijn den Heijer. FNV-bestuurder Niels Suijker voegde daar wel een kritische noot aan toe: "We zouden het terecht vinden als Jumbo de medewerkers tegen vergelijkbare arbeidsvoorwaarden een contract aanbiedt''.

V&D en La Place, waar in totaal zo'n 10.000 mensen werken, werden op oudejaarsdag failliet verklaard. De winkels worden sindsdien opengehouden in afwachting van een doorstart.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions