FlixBus breidt uit naar Centraal- en Oost-Europa

FlixBus breidt uit naar Centraal- en Oost-Europa
26-01-2016 11:17 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN/BERLIJN/PARIJS/MILAAN -  De volgende stap in de nieuwe markten; de Europese mobiliteitsverlener FlixBus breidt zijn internationaal netwerk uit en opent een nieuw bijkantoor in Centraal- en Oost-Europa (CEE). Reizigers uit zes CEE landen profiteren van groene mobiliteit en een internationale aansluiting. Nieuwe hubs in Kroatië, Hongarije, Slowakije en Tsjechië zijn tot 15 keer per dag met elkaar verbonden.

“Groen netwerk van Bordeaux naar Boekarest”

In januari kondigde FlixBus dagelijkse verbindingen naar ruim 50 bestemmingen in Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Polen, Slovenië en Kroatië aan. Hoofdsteden zoals Bratislava en Praag zijn tot 15 keer per dag aan de internationale FlixBus hubs Wenen en Berlijn aangesloten.

André Schwämmlein (FlixBus CEO/oprichter) zegt: “Momenteel bieden wij een hoge frequentie aan verbindingen en internationale aansluitingen vanuit zes CEE landen aan. Nieuwe routes naar Bulgarije, Roemenië en Bosnië en Herzegovina staan in de planning. De volgende stap zal een groen netwerk van Bordeaux naar Boekarest zijn.”

FlixBus is in 2013 als een nationale speler in Duitsland gestart en is met inmiddels meer dan 45.000 dagelijkse verbindingen naar 550 bestemmingen in 16 landen tot marktleider in Europa gegroeid. 

Nieuwe entiteit “FlixBus CEE” en strategisch partner uit Oostenrijk

In 2015 startte de voormalige startup nieuwe entiteiten in Frankrijk, Italië en Nederland. In een strategische coöperatie met de Oostenrijkse Blaguss Group gaat FlixBus nu zijn bijkantoor “FlixBus CEE” met hoofdkantoren in Boedapest en Zagreb openen.

Tech-Startup meets MKB industrie     

Gebaseerd op een uniek bedrijfsmodel en de coöperatie met regionale MKB bedrijven, verbindt FlixBus ondernemingszin en digitale business met de ervaring, de passie en de kwaliteit van een traditionele MKB industrie. Financieel gesteund door beleggers zoals General Atlantic, gaat FlixBus nu voor de rest van Europa.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden