Strukton Rail breidt belang in Italiaans spoorbedrijf CLF uit

Strukton Rail breidt belang in Italiaans spoorbedrijf CLF uit
25-01-2016 11:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMERSFOORT - Strukton Rail zal zijn aandeel in het Italiaanse spoorbedrijf Construzioni Linee Ferroviarie (CLF) uitbreiden naar 100 procent. Strukton Rail is sinds 1998 aandeelhouder van CLF en heeft zijn aandeel in 2013 uitgebreid van 40 naar 60 procent door de overname van een aandelenpakket van medeaandeelhouder Unieco.

Bij die overname is een putoptie voor Unieco overeengekomen. Unieco heeft de putoptie ingeroepen, waardoor Strukton Rail 100 procent eigenaar wordt van CLF. De aandelen zullen eind juni 2016 worden overgedragen. Vanaf dat moment is Strukton Rail voor 100 procent juridisch en economisch eigenaar van CLF. Strukton Rail betaalt EUR 32 miljoen voor de aandelen. De betaling wordt eind juni 2017 geëffectueerd. Als zekerheid zal een bankgarantie ter hoogte van de koopsom worden verstrekt.

CLF is een van de leidende spoorbouwers in Italië. Het voert projecten uit op het gebied van onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van spoorsystemen. Met zijn dochterbedrijven beschikt CLF over expertise en ervaring op alle techniekvelden, van spoorbouw tot elektrificatie, signalisatie en telecommunicatie. CLF realiseert grote projecten op het gebied van spoorbouw en spoorvernieuwing, tram- en metroprojecten in binnen- en buitenland (zoals in Algerije, Marokko, Venezuela en Bulgarije).

In 2015 behaalde CLF een omzet van ca. EUR 150 miljoen. De onderneming heeft ruim zeshonderd medewerkers in dienst en beschikt over een zeer modern machinepark. Daarmee is CLF marktleider in gemechaniseerde werkmethodes, waarbij onderhoud en vernieuwingen worden gerealiseerd met minimale hinder voor het treinverkeer.

De uitbreiding naar het volledige eigendom van CLF past in de strategie van Strukton Rail om zijn positie als fullserviceprovider van railsystemen en elektrische systemen voor rolling stock in Europa te versterken en uit te breiden. Strukton Rail zet daarbij zijn expertise in onderscheidende technologieën in zoals meet- en inspectietreinen, energiesystemen en tractie-elektronica voor rolling stock. Als railspecialist in joint ventures met gerenommeerde systeemleveranciers wordt ook een selectieve groei buiten Europa nagestreefd.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier