Clicky

 
Transport Online - 200 migranten bestormen Britse ferry Calais

200 migranten bestormen Britse ferry Calais

200 migranten bestormen Britse ferry Calais
23-01-2016 21:26 | Haven Nieuws | auteur ANP/RTR

CALAIS - Een groep van tweehonderd vluchtelingen heeft zaterdag zonder succes geprobeerd een Britse ferry in de Noord-Franse havenstad Calais te bestormen. Een groep van vijftig man wist wel het dek van veerboot Spirit of Britain van rederij P&O Ferries te bereiken, maar niemand kon het schip binnendringen. Alle deuren werden uit voorzorg afgesloten.

De bestorming volgde op een demonstratie van circa 2000 mensen in Calais om aandacht te vragen voor de leefomstandigheden van de vluchtelingen, die leven in een tentenkamp in de duinen - bijgenaamd The Jungle. Een deel van de demonstranten bestormde vervolgens het haventerrein.

De kade werd zaterdagavond tijdelijk afgesloten om ook de laatste vluchtelingen van het schip te kunnen halen. Velen gaven zich vrijwillig over, maar dat gold niet voor iedereen. Nadat alle migranten van boord waren gehaald, werd het haventerrein rond 20.30 uur door de autoriteiten vrijgegeven. De scheepvaart tussen Frankrijk en Groot-Brittannië, die na de bestorming enige tijd werd stilgelegd, is inmiddels weer op gang gekomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions