Clicky


Buschauffeuse overvallen in Amsterdam door twee gemaskerde mannen

Buschauffeuse overvallen in Amsterdam door twee gemaskerde mannen
22-01-2016 12:19 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Donderdagavond rond half elf werd bij de halte Dalsteindreef in Amsterdam Zuidoost een vrouwelijke buschauffeur overvallen. Twee gemaskerde mannen stapten de bus in en onder bedreiging van een vuurwapen wisten zij de geldlade met muntgeld buit te maken, meldt de politie.

In de bus van het GVB, lijn 41, waren meerdere passagiers aanwezig waarvan enkele getuige waren van de overval. Er raakte niemand gewond. De overvallers renden na de overval hard weg in de richting van de Dublindreef.

Een zoekactie in de omgeving en een Burgernetactie leverde geen resultaat op. De videobeelden uit de GVB-bus zijn in beslag genomen en zullen hoogstwaarschijnlijk getoond gaan worden in het kader van opsporingscommunicatie.

De buschauffeur is zoals gebruikelijk in het kader van nazorg opgevangen door GVB-personeel.

De rechercheurs die deze zaak in behandeling hebben zijn nog op zoek naar getuigen uit de bus met wie nog geen contact is geweest. Daarnaast zoeken ze getuigen die de overvallers voor de overval in de omgeving van de Dalsteindreef hebben gezien of ze misschien hebben zien wegvluchten.