Clicky


Akkoord voor cabinepersoneel Lufthansa

Akkoord voor cabinepersoneel Lufthansa
22-01-2016 10:29 | Algemeen | auteur ANP/DPA

FRANKFURT - Lufthansa heeft een nieuwe cao afgesloten met het cabinepersoneel, waardoor verdere stakingen bij de Duitse luchtvaartmaatschappij voorlopig van de baan zijn.

In het akkoord is een loonstijging van 2,2 procent vanaf januari overeengekomen, plus een eenmalige betaling van 3000 euro over 2015 voor de circa 19.000 stewards en stewardessen van Lufthansa. Ook werd een deal bereikt over pensionering. De exacte details worden de komende tijd uitgewerkt door Lufthansa en de vakbond voor cabinepersoneel UFO.

In november legde het cabinepersoneel nog het werk neer voor een week. Daardoor gingen circa 4700 vluchten niet door en waren ongeveer 550.000 passagiers de dupe. De acties kostten Lufthansa tientallen miljoenen euro's.

Lufthansa onderhandelt nog met de piloten over een nieuwe cao. Die hebben geregeld gestaakt in de afgelopen tijd. De luchtvaartgroep wil bezuinigen op de arbeidsvoorwaarden en heeft daarnaast plannen om meer goedkope vluchten te gaan aanbieden. Dat zou volgens de vliegeniers ten koste gaan van de werkgelegenheid in Duitsland.