Zeeschepen melden in Rotterdam en Amsterdam eenvoudiger

Zeeschepen melden in Rotterdam en Amsterdam eenvoudiger
22-01-2016 09:58 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM/ROTTERDAM - Het melden van zeeschepen in Rotterdam en Amsterdam aan de Havenmeester en Douane wordt eenvoudiger. De havens stappen vanaf 1 februari 2016 over op Melding Schip 2.0. Deze geheel vernieuwde service is onderdeel van het Port Community System van Portbase en legt de digitale basis voor het nog efficiënter en veiliger afwikkelen van verkeersstromen.

Ruim 200 agenten, rederijen en cargadoors met bijna 1400 gebruikers gaan stapsgewijs Melding Schip 2.0 gebruiken. Opgeteld melden zij elk jaar in beide havens 35.000 tot 40.000 zeeschepen.

De service Melding Schip 2.0 is ontwikkeld in nauwe samenspraak met de Havenmeesters van Rotterdam en Amsterdam, Douane en de meldende agenten, rederijen en cargadoors. De vernieuwde service sluit hierdoor naadloos aan bij de dagelijkse praktijk. Het melden van zeeschepen wordt makkelijker en is minder foutgevoelig. Nieuw is dat de beide havenautoriteiten de scheepsagenten vragen ook de verhaal- en vertrekreizen elektronisch te melden. Inspelend op wettelijke eisen is tevens het melden van beveiligingsinformatie (ISPS) uitgebreid.

Marleen van de Kerkhof, Havenmeester van Amsterdam: “De beschikbaarheid en betrouwbaarheid van informatie worden steeds belangrijker. Door agenten volledig elektronisch te laten melden, heeft iedereen in de nautische keten altijd de juiste gegevens.”

René de Vries, Havenmeester van Rotterdam: “Met volledige en tijdige informatie kunnen partijen in de haven hun werkzaamheden beter plannen. Dit leidt tot een veiligere en efficiëntere haven.”

In later stadium ook overige Nederlandse havens

Het overzetten van alle bedrijven naar Melding Schip 2.0 start 1 februari 2016 en loopt door tot 1 mei 2016. Voorafgaand aan de overstap wordt alle gebruikers gevraagd een korte online training te volgen. Op die manier kan men direct goed met de vernieuwde service aan de slag. In een later stadium komt Melding Schip 2.0 ook in gebruik voor de overige Nederlandse havens



NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden