Clicky


Multi Service Toll Box ook geschikt voor Belgische tol

Multi Service Toll Box ook geschikt voor Belgische tol
22-01-2016 09:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

RIJSWIJK - Multi Service Tolls kondigt vrijdag aan dat de Multi Service Toll Box, een ingenieuze interoperabele OBU die al gebruikt wordt voor tol in Frankrijk, Spanje, Portugal en de Belgische Liefkenshoektunnel, ook bruikbaar zal zijn voor de Belgische tol.

Thomas de Klerk: "Onze leverancier garandeert dat de Multi Service Toll Box werkzaam zal zijn voor de Belgische tol per 1 april 2016."

De Multi Service Toll Box vereist geen contract en voorziet transportbedrijven rijdend in België, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Belgische Liefkenshoektunnel van één interoperabel tolkastje die het tol management versimpelt.

De Multi Service Tolls klanten die al een Multi Toll Service Toll Box hebben hoeven verder geen actie te ondernemen. De Multi Service Toll boxen die al aanwezig zijn in de trucks zullen vanaf 1 april ook werken voor de Belgische tol. Als gevolg hiervan hoeven klanten geen apart Satellic account voor de Belgische tol aan te maken. Zij kunnen hun online Multi Service Tolls account gebruiken om de Belgische tol te beheren.

Gerard van Dalen, Hoofd Wagenpark en Inkoop bij transportbedrijf L. van der Lee en zonen B.V. en dagelijks verantwoordelijk voor ruim 200 voertuigen, bevestigt de keuze voor de Multi Service Toll Box van het bedrijf: "Al vele jaren werken wij samen met de Europese tol specialist Multi Service Tolls. Ondanks de vele tegenstrijdige berichten in de media voor de best mogelijke tol betaaloplossing zijn wij, op advies van Multi Service Tolls, blijven wachten. Door dit advies op te volgen blijkt dat wij nu niets hoeven te regelen voor de Belgische tol en er dus helemaal klaar voor zijn. Er zijn geen nieuwe registraties nodig en we hebben geen nieuwe OBU’s nodig. De Multi Service Toll Box die nu voor Frankrijk gebruikt wordt, kan per 1 april 2016 gebruikt worden voor België. De tijd en kosten die we hier hiermee besparen kunnen wij nu aan onze klanten besteden!”

“We zijn verheugd dat de Multi Service Toll Box gereed zal zijn voor Belgische tol op 1 april aanstaande. Multi Service Tolls werkt hard aan het vereenvoudigen van het tolproces voor haar klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat deze oplossing van grote waarde is voor fleets die actief zijn in België en daarbuiten”, zo stelt Inez Berkhof-Hollander, Managing Director van Multi Service Europe.

Voor transportbedrijven die alleen in België actief zijn en geen interoperabiliteit vereisen zal Multi Service Tolls tevens de Satellic OBU aanbieden als oplossing voor Belgische tol. Deze toloplossing is net zo makkelijk gemaakt omdat Multi Service Tolls al het papierwerk in orde zal maken en hiermee het bestelproces zal vereenvoudigen. Voor elke Satellic Box die wordt besteld is een borg van € 135 vastgesteld. Deze borg zal worden terugbetaald wanneer de Satellic box teruggezonden is.

Klanten kunnen hun Multi Service Tolls Card koppelen aan hun Satellic account om de betaling te vergemakkelijken.