Transport Online - Ondanks rechtszaak FNV Bondgenoten: Van der Aart Transport gelooft in eigen werkwijze

Ondanks rechtszaak FNV Bondgenoten: Van der Aart Transport gelooft in eigen werkwijze

Ondanks rechtszaak FNV Bondgenoten: Van der Aart Transport gelooft in eigen werkwijze
12-07-2013 17:53 | Transport | auteur Marcel van der Voort

DRACHTEN – Directeur Dick van der Aart van Van der Aart Transport in Drachten gelooft in een goede afloop van het kort geding dat FNV Bondgenoten tegen zijn bedrijf heeft aangespannen. Die zaak diende vrijdag 12 juli in Leeuwarden.

"De uitspraak is op woensdag 24 juli. En wij zijn nog steeds van mening dat we de cao naleven en de regels niet overtreden", bekent hij aan Transport Online.

FNV Bondgenoten kwam met het kort geding omdat deze vindt dat van der Aart nu gestopt moet worden. De Inspectie Leefomgeving en Transport stelt dat het bedrijf chauffeurs in dienst heeft met een eigen vrachtwagen, maar zonder een transportvergunning. De charters rijden op de vergunning van Van der Aart en dat mag niet volgens de Inspectie.Van der Aart: "Wij hoeven de dwangsom van 100.000 euro niet te betalen, vindt het Haagse College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Omdat wij de bezwaarprocedure die wij ingegaan zijn mogen doorlopen. Stel dat dit negatief afloopt, dan hebben we 6 weken om beroep aan te tekenen."

"Ik verwacht een positieve uitspraak van de civiele rechter. Het is opmerkelijk dat de vakbond deze weg bewandelt, omdat de inspectie en bestuursrechter zich al hebben uitgesproken. Mijn verwachting is dat deze rechter met de anderen meegaat."

Als wij verliezen…..
"Het is spannend. Niet alleen inhoudelijk, Wij hopen zo een verbod te krijgen op dergelijke constructies", reageert bestuurder Edwin Atema van FNV Bondgenoten.

En: "Als wij verliezen, dan is er geen nood aan de man. Want dan starten wij een bodemprocedure. Wij hebben niets tegen zelfstandige chauffeurs, maar dan moeten ze wel een eigen vergunning hebben. En geen concurrentie vormen voor chauffeurs in loondienst", vertelt hij verder.

Auteur: Marcel van der Voort

Lees ook:
» [url=http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=11313#.UeAn8b7CT4Y]12 juli kort geding tegen van der Aart Transport door FNV Bondgenoten[/url]
» Voorlopig geen dwangsom Transportbedrijf Van der Aart: FNV Bondgenoten start rechtszaak
» [url=http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=11260#.UcRwq77CT4Y]Rechter beoordeelt omstreden werkwijze Van der Aart Transport Drachten[/url]
» Van der Aart Transport Drachten vecht dwangsom ILT aan bij de rechter
» Van der Aart Transport uit Drachten laat chauffeurs met foute constructie voor lasten opdraaien

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions