Clicky

 
Transport Online - 'EU-plan maakt van Calais magneet voor migranten'

'EU-plan maakt van Calais magneet voor migranten'

'EU-plan maakt van Calais magneet voor migranten'
21-01-2016 10:36 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN/BRUSSEL - Brussel heeft plannen gelanceerd om Groot-Brittannië te verplichten komend jaar 90.000 vluchtelingen op te nemen als onderdeel van de verdeling van het migranten quotum. Britse parlementsleden en Britse vrachtwagenchauffeurs hebben, volgens de Daily Mail, verbijsterd gereageerd op deze plannen.

Groot-Brittannië heeft een streng asielbeleid en is niet gediend van de inmening door de eurocraten en rechters waarbij Groot-Brittannië het recht ontzegd wordt om asielzoekers naar hun land terug te sturen.

Volgens tegenstanders zouden de nieuwe plannen juist als een magneet op Calais werken.

De Britse regering heeft beloofd om het voorstel, dat een grote klap voor David Cameron is, met hand en tand te bestrijden. Kamerleden waarschuwen voor de inmenging door de eurocraten en rechters die Groot-Brittannië de controle over hun grenzen doet verliezen.

"Dit is een schande", zei Gerald Howart, voormalig minister, "Het tribunaal mag geen inmenging hebben in deze kwestie. Wij hebben zeer strenge wetten inzake immigratie en asiel die door het Parlement zijn ingesteld. Het is niet aan de rechter om deze te ondermijnen op deze manier."

De Europese Commissie wil een nieuw quotasysteem op grond waardoor de lidstaten elk een evenredig deel van de geschatte 1,3 miljoen mensen die naar verwachting dit jaar aankomen in Europa opnemen in hun land. Groot-Brittannië, die naar verwachting zo'n 90.000 vluchtelingen moet opnemen is gewaarschuwd dat wanneer zij de migranten opnemen zij het recht verliezen om de migranten terug te sturen.

Britse Parlementsleden en vervoerders hebben al gewaarschuwd dat dit Calais tot een magneet maakt voor asielzoekers. Ricahdr Burnett van de Road Haulage Association is duidelijk: "Dit zou de sluizen openzetten. Er bivakkeren nu al duizenden migranten in Calais die naar Groot-Brittannië willen. Dit zou het probleem zo veel erger maken."

Peter Bone, parlementslid van de Britse Tory partij, zegt: "Dit is abosluut absurd. Het is een typisch voorbeeld van de Europese Unie die de regels eenzijidig wil veranderen en Groot-Brittannië wil straffen. Echte asielzoekers moeten blij zijn wanneer zij een veilig land bereiken. Waarom moet ze dan een keuze worden aangeboden? Hoe langer we deel van de EU uitmaken hoe meer onze grenzen verzwakken."

De heer Green, voorzitter van de belangenvereniging Migrationwatch, zegt: "Als het resultaat hiervan is dat asielzoekers weten dat zij nooit meer teruggestuurd kunnen worden naar Europa zodra ze over het Kanaal zijn dat zijn wij genoodzaakt onze grenzen bij Calais nog meer te gaan beveiligen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions