Clicky


Vrachtwagenparkeerverbod in Dalfsen stuit op verzet kleine transportondernemer

Vrachtwagenparkeerverbod in Dalfsen stuit op verzet kleine transportondernemer
21-01-2016 09:38 | Transport | auteur Redactie [FE]

DALFSEN - In Dalfsen is commotie ontstaan nadat maandagavond het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen heeft aangekondigd dat er in de toekomst geen ontheffingen meer uitgegeven zullen worden voor het parkeren van vrachtwagens binnen de bebouwde kom van Dalfsen.

De beredenering van de burgemeester is dat de vrachtwagens de verkeersveiligheid in gevaar brengen en zei de burgemeester: "Ik vind ze lelijk."

Vooral de bewoners uit Dalfsen zouden, volgens burgemeester Han Noten, hebben geklaagd over de geparkeerde vrachtwagens in hun dorp. Volgens de burgemeester zou er steeds meer sprake van wildparkeerders zijn die van buitenaf komen en die op doorreis zijn. "Zij maken geen gebruik van sanitair en doen hun behoefte op de openbare weg", aldus de burgemeester maandagavond.

De beslissing van het college stuit op flink wat onbegrip bij de kleine plaatselijke transportondernemers. Zo uitten de eigenaren Marcel en Esther van EsMaTrans openlijk hun ongenoegen op hun Facebook-pagina.

"De kleine ondernemer wordt gewoon letterlijk de gemeente Dalfsen uitgestuurd! Omdat de heer Noten vrachtwagens niet mooi vindt! Meerdere vergaderingen heb ik er aan besteed, maar als (bijna) eenling is er gewoon geen beginnen aan. En maar roepen dat de gemeente ook de kleine ondernemer een kans geeft?! Laat mij niet lachen een kleintje zal het nooit van een grote winnen, ook al heeft hij gelijk", aldus de boze transportondernemers.

Het steekt de transportondernemers dat zij over één kam geschoren worden met buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die de gemeente vervuilen: "Het is echt te erg voor woorden,wij worden gewoon over één kam geschoren met schijtende Bulgaren langs de weg, terwijl wij hardwerkende mensen zijn met een bedrijfje gevestigd in de kern van Dalfsen. Netjes onze belasting betalen en niet onze hand ophouden. Maar nee hoor, het wordt door de gemeente Dalfsen niet gewaardeerd en je wordt verzocht naar een andere gemeente te vertrekken."

EsmaTrans is een klein transportbedrijf dat door een koppel gerund wordt. Zij hebben voor het parkeren van hun vrachtwagen in de dorpskern nu nog een ontheffing maar die verloopt in 2018. Vanaf dat moment moeten zij zelf een andere oplossing zoeken voor het parkeren van hun vrachtwagen.