Clicky

 
Transport Online - 143,5 miljoen euro aan crimineel geld afgepakt

143,5 miljoen euro aan crimineel geld afgepakt

143,5 miljoen euro aan crimineel geld afgepakt
21-01-2016 09:45 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Vorig jaar is 143,5 miljoen euro afgenomen van criminelen. Dat is het resultaat van samenwerking tussen onder meer politie, belastingdienst, FIOD en het Centraal Justitieel Incassobureau. Het bedrag is iets hoger dan in 2014. Het afgepakte geld gaat naar de Staat.

Het gaat niet alleen om contanten maar ook om luxegoederen zoals dure horloges, boten en sportauto's. Of het nu gaat om drugshandel, diefstal of fraude: in alle gevallen is geld de drijfveer van criminelen. Door dit geld af te pakken, raken politie en opsporingsdiensten hen op een plek waar het pijn doet: in de portemonnee, aldus het Openbaar Ministerie (OM) donderdag in een verklaring.

Het geld dat van criminelen wordt afgepakt is volgens het OM eerst en vooral bedoeld voor slachtoffers. Het belangrijkste is om hen zoveel mogelijk financieel compenseren.

Het 'plukbedrag' dat naar de schatkist gaat, groeide de afgelopen jaar fors: van 50 miljoen euro in 2012 en 90 miljoen euro in 2013 naar bijna 136 miljoen in 2014. De komende jaren wordt de fraudebestrijding, met name de bestrijding van witwaspraktijken, verder geïntensiveerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden