Clicky


Onderzoek omgang gevaarlijk stoffen bij Vos Limburg?

Onderzoek omgang gevaarlijk stoffen bij Vos Limburg?
03-07-2013 11:47 | Transport | auteur Marcel van der Voort

ITTERVOORT - Er komt mogelijk een onderzoek naar de manier waarop Vos Limburg in Ittervoort omgaat met gevaarlijke stoffen. Dit blijkt uit een gesprek dat Transport Online woensdag had met de Inspectie Leefomgeving en Transport ILenT in Den Haag.

Onlangs hebben verschillende chauffeurs gemeld dat ze zich door de leiding van genoemd bedrijf gedwongen voelden om bijvoorbeeld levensmiddelen samen met gevaarlijke stoffen te vervoeren. De nieuwsredactie heeft daarvan een foto gepubliceerd.

Klacht

Bovendien klaagden chauffeurs dat ze gedwongen zijn de rij- en rusttijdenwet te overtreden. Ook hiervan zijn foto's die de chauffeurs Transport Online stuurden. Nu blijkt dat er voor publicatie van het artikel al een klacht is binnen gekomen bij de ILenT.

Woordvoerder Gerard Westerhof: "Een collega is naar aanleiding van een klacht, voor publicatie op Transport Online en is na het verschijnen van het artikel, op bezoek geweest bij bedoeld transportbedrijf."

"Daar heeft hij de bestanden bekeken. Er zijn geen zaken aangetroffen die ingrijpen rechtvaardigen. Wel zijn er kleine zaken aangetroffen die niet goed zijn", klinkt het verder.

Het eventuele onderzoek naar de omgang met gevaarlijke stoffen wordt door een andere afdeling van het ILenT gedaan. "Wat er verder gebeurt is nog niet bekend", benadrukt Westerhof.

De Inspectie Leefomgeving en Transport houdt toezicht op de naleving van wetten en regels, nationaal én internationaal op het gebied van vervoer, vervoersveiligheid, milieu, bouwen en water- en bodembeheer en handhaaft deze.

Directeur Jules Menheere van Vos Transport met het hoofdkantoor in Deventer heeft inmiddels laten weten dat het ILenT bij ze op bezoek is geweest. Hij verzuimt echter te vermelden dat het om een oude klacht gaat en dat het bedrijf eventueel nog een onderzoek naar de omgang met gevaarlijke stoffen kan verwachten.