Clicky

 
Transport Online - CNV Vakmensen stuurt open brief aan TLN over 'oorlogszone Calais'

CNV Vakmensen stuurt open brief aan TLN over 'oorlogszone Calais'

CNV Vakmensen stuurt open brief aan TLN over 'oorlogszone Calais'
19-01-2016 17:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - CNV Vakmensen wil dat Transport en Logistiek Nederland (TLN) veel duidelijker stelling neemt tegen bedrijven die hun chauffeurs via Calais naar Engeland laten rijden. Hiervoor pleit de bond in een open brief. "TLN zegt zelf dat het een oorlogsgebied is. Dan moet je daar ook consequenties aan verbinden”, vindt Tjitze van Rijssel, bestuurder van CNV Vakmensen.          

CNV Vakmensen deed in december al een oproep aan transportbedrijven om Calais te mijden, vanwege de risico’s die chauffeurs lopen. Van Rijssel: “TLN erkent de problematiek: migranten vallen vrachtwagens aan, gooien met stenen en slaan met honkbalknuppels. Ze realiseren zich heel goed dat het bij chauffeurs voor veel stress zorgt. Verbind daar dan ook conclusies aan, zeg ik dan. Roep al je aangesloten leden op om Calais te mijden.”

Veilige werkplek

In de open brief wijst Van Rijssel de transportwerkgevers op de Arbeidsomstandighedenwet. “Daarin staat dat werknemers recht hebben op een veilige en gezonde werkplek. Als chauffeurs door hun werkgever willens en wetens naar een oorlogsgebied worden gestuurd, lijkt me geen sprake van een veilige werkplek. Met andere woorden: transportbedrijven handelen in strijd met de Arbowet.”

Politiek

CNV Vakmensen dringt er bij TLN op aan om gezamenlijk al het mogelijke te doen om ook richting de politiek te pleiten voor een permanente oplossing. “De opstelling van staatssecretaris Dijkhoff dat het probleem bij Calais geen Europees probleem is, maar iets tussen Frankrijk en Engeland, kan bij de aanhoudende stroom vluchtelingen geen stand houden. Vanuit Europa zullen oplossingen moeten komen.”

Woensdag heeft de Tweede Kamer met de eurocommissaris voor Transport, Violeta Bulc, een gesprek over onder andere de situatie rond Calais.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden