Jan de Rooy regelt eigen vliegtuig voor Petronas Team De Rooy Iveco

Jan de Rooy regelt eigen vliegtuig voor Petronas Team De Rooy Iveco
19-01-2016 16:57 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Met een eigen vliegtuig - geregeld door Jan de Rooy - keerden Dakarkampioen Gerard de Rooy en de Nederlandse leden van Petronas Team De Rooy Iveco vandaag terug in Eindhoven. Met de loodzware trofee en de medailles, al moesten die even plaatsmaken voor wat echt belangrijk is: de kinderen, de vrouwen, ouders en andere geliefden.

Het was voor Gerard de Rooy niet moeilijk kiezen. Binnen een mum van tijd stond de Dakartrofee op de grond en had hij zijn armen vol met zijn vier kinderen en zijn vrouw. Ook voor monteur Darek Rodewald waren de trofee en de lauwerkrans voor een paar minuten vergeten. Ton van Genugten baande zich een weg door de menigte alsof hij vier Kamazzen tegelijk passeerde om zijn kinderen in de armen te sluiten.

Familie, vrienden, sponsors en relaties waren naar Eindhoven Airport gekomen om Team De Rooy te ontvangen. Vader Jan hield zich op de achtergrond. “Het is Gerard zijn feestje, niet het mijne.”

Boven, in een afgehuurde ruimte, was een betere gelegenheid om zijn zoon te feliciteren dan in alle drukte in de aankomsthal, vond De Rooy senior. Daar konden de teamleden even rustig bijkomen van de lange vliegreis, bijpraten met de familie en genieten van Hollandse broodjes kaas, tomatensoep, sateetjes en - speciaal voor Gerard de Rooy - friet met mayonaise.

“Ben jij echt bang van onweer?,” wilde een meisje weten van Ton van Genugten. “Want dat heb ik op tv gezien.”

Het antwoord was bevestigend. “Ik ben banger van onweer dan van tien Kamazzen bij elkaar!” Met zoontje Jan op de ene arm en de trofee in de andere stond Gerard de Rooy er opmerkelijk monter bij. Hij had van de vlucht vanuit Buenos Aires weinig meegekregen. “Tien uur geslapen,” meldde hij. “En erg blij om weer thuis te zijn, bij Dionyke en de kindjes. Maar in mijn hoofd ben ik alweer bezig met Dakar 2017.”

Zaterdag wordt De Rooy gehuldigd in zijn woonplaats Son en Breugel, om 15:00 uur op het Raadhuisplein.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden