Transport Online - Twee Nederlanders aangehouden in Fins drugstransportonderzoek

Twee Nederlanders aangehouden in Fins drugstransportonderzoek

Twee Nederlanders aangehouden in Fins drugstransportonderzoek
19-01-2016 11:36 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Op verzoek van de Finse autoriteiten, heeft de politie vandaag, dinsdag 19 januari, twee mannen uit Nieuwegein (47) en Woerden (29) aangehouden en hun woningen en voertuigen doorzocht in een lopend onderzoek naar drugstransporten.

Europees Arrestatiebevel

Op basis van een Europees Arrestatiebevel uit Finland eind november 2015, zijn vandaag de 47-jarige en 29-jarige verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een drugstransport.

Fins onderzoek

De Finse politie heeft in mei 2015 in de Finse plaats Nokia een Finse vrachtwagenchauffeur aangehouden met een transport van 53 kilo amfetamine en 3 kilo hasj. Fins onderzoek heeft uitgewezen dat de aangetroffen en inbeslaggenomen verdovende middelen uit Nederland afkomstig zijn.

Uit verklaringen van de chauffeur is gebleken dat er een link is met de man uit Nieuwegein. Deze Nederlander was ook al in beeld in eerdere drugstransportonderzoeken in Nederland.

Overleveringsdetentie

De Finse chauffeur heeft in Finland voor zijn belastende verklaring twee jaar strafkorting gekregen en is tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Een aantal andere verdachten in het Finse onderzoek heeft 10 jaar gevangenisstraf gekregen. Enkelen van hen zijn eerder door Nederland aan Finland overgeleverd.

De verdachten uit Nieuwegein en Woerden gaan in overleveringsdetentie en worden mogelijk overgeleverd aan Finland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions