Transport Online - Jost Group vernieuwt vloot met honderd Mercedes-Benz Actros

Jost Group vernieuwt vloot met honderd Mercedes-Benz Actros

Jost Group vernieuwt vloot met honderd Mercedes-Benz Actros
19-01-2016 11:23 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN(B) - De Belgische transportonderneming Jost Group heeft opnieuw voor het merk met de ster gekozen om zijn vloot te vernieuwen. Recentelijk heeft de groep honderd exemplaren van de Actros Big Space 1845 in ontvangst genomen. De onderneming die zich specialiseert in internationaal transport respecteert en beschermt het milieu. De keuze voor de Actros sluit perfect aan op zijn engagement om de ecologische voetafdruk te beperken.

De keuze voor de Mercedes-Benz Actros kadert helemaal in de visie en behoeften van de onderneming. Jost Group stelt alles in het werk om het milieu te beschermen en de veiligheid van de chauffeurs te verzekeren. Daarom heeft de groep een beroep gedaan op concessiehouder Jost om zijn vloot te vernieuwen met honderd exemplaren van de Actros Big Space 1845.

"De Actros is de perfecte vrachtwagen voor onze onderneming. We vernieuwen onze vloot omdat we tevreden zijn over onze samenwerking met het merk met de ster. Bovendien beantwoorden de Euro VI-motoren aan de emissienorm waar we rekening mee willen houden," verklaarde Roland Jost, gedelegeerd bestuurder van de groep.

De Actros biedt ondernemingen in de transportsector uitzonderlijke werkomstandigheden dankzij een ongeëvenaard interieur- en werkcomfort. Bovendien bieden zijn krachtige en betrouwbare Euro 6-motoren, zijn standaard gerobotiseerde Mercedes PowerShift 3-transmissie en zijn koppeling met turboretarder alles wat transportondernemingen nodig hebben. Ook de totale gebruikskost (Total Cost of Ownership) is uiteraard een grote troef van dit voertuig.

"Wanneer we een Mercedes-Benz Actros kopen, houden we rekening met alle voordelen die hij ons in de toekomst kan bieden. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze kosten te drukken en de Actros draagt daartoe bij.

Een groene onderneming

In november 2010 heeft Jost Group een Handvest ondertekend waardoor de groep zich engageerde om zijn ecologische voetafdruk te verminderen. Deze verklaring werd afgeleverd op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties te Cancún. 

Sindsdien onderneemt de groep diverse initiatieven om dit Handvest te respecteren, van een ecologische bescherming van de eigen dieseltankstations tot het gebruik van biologisch afbreekbare zeep en regenwater voor het wassen van de voertuigen, enz.

De onderneming bespaart ook energie door tal van dagelijkse acties zoals het gebruik van natuurlijk licht via muren en lichtdoorlatende plafonds, het feit dat de ateliers enkel elektrisch licht gebruiken tijdens de werkuren en wanneer er nog geen daglicht beschikbaar is, het gebruik van fotovoltaïsche panelen, de minimale en aangepaste verwarming in de magazijnen, de ondersteuning van carpooling door het personeel, ecologische opleidingen, het aankweken van nieuwe 'groene' gewoonten door alle werknemers van Jost Group, enz.

Behalve deze acties zet Jost Group zich ook in om het milieu te respecteren tijdens zijn activiteiten. Zo gebruikt de groep enkel voertuigen met Euro V-, EEV- en Euro VI-motoren die minder energie verbruiken en het brandstofverbruik drukken, doet hij aan permanente monitoring en stimuleert hij een milieuvriendelijke rijstijl. De onderneming kiest steeds voor de kortste weg om zo minder brandstof te verbruiken bij de transportopdracht. Met deze initiatieven respecteert ze haar eigen motto: "het milieu is onze gemeenschappelijke schat, laten we er zorg voor dragen!"

De onderneming die in 1958 werd opgericht door Nicolaus Jost is in heel Europa uitgegroeid tot een referentie op het gebied van transport en logistiek. Ze levert meerwaardediensten op het gebied van wegtransport, magazijnlogistiek, lucht- en zeevracht, alsook douaneservices en expeditie.

Foto's

 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen