Transport Online - Shuttle Rotterdam-Bad Bentheim-Coevorden wordt dagelijkse shuttle

Shuttle Rotterdam-Bad Bentheim-Coevorden wordt dagelijkse shuttle

Shuttle Rotterdam-Bad Bentheim-Coevorden wordt dagelijkse shuttle
19-01-2016 10:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De in september 2014 gestarte spoor shuttledienst Rotterdam-Bad Bentheim is onlangs uitgebreid van drie keer per week naar een dagelijkse dienst. De trein biedt ruimte aan 90 TEU op en neer tussen Rotterdam, Bad Bentheim en Coevorden.

De shuttle is een dienst van EuroTerminal Emmen-Coevorden-Hardenberg BV (ETECH), Combi Terminal Twente BV (CTT) en de Bentheimer Eisenbahn en wordt ondersteund door het Havenbedrijf Rotterdam. De trein rijdt tussen de terminals van CTT in Rotterdam, de APM en ECT terminals op de Maasvlakte en Bad Bentheim. Vanuit Bad Bentheim rijdt de shuttle door naar de EuroTerminal Coevorden. Tevens is er drie keer per week aansluiting op de spoordienst naar Malmö.

“Over belangstelling voor de shuttle hebben we nu al niet te klagen”, aldus Joachim Berends, CEO van de Bentheimer Eisenbahn.

“Er zit echter nog veel potentie op deze route. Door de dienst uit te breiden, kunnen we een nog beter alternatief bieden voor de truck.”

Gerco Linthorst, CEO van CTT, voegt toe: “Containers kunnen tot ’s avonds laat op de CTT-terminal in Rotterdam worden aangeleverd, waarna zij de volgende ochtend bij onze klanten zijn. En dat dus elke dag, waarmee we ons terminal verder uitbouwen als hub en gateway tot de regio.”

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen