Transport Online - DHL bouwt nieuwe vestiging voor regio Rotterdam-Den Haag

DHL bouwt nieuwe vestiging voor regio Rotterdam-Den Haag

DHL bouwt nieuwe vestiging voor regio Rotterdam-Den Haag
19-01-2016 09:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HOORN - DHL Express gaat voor de regio Rotterdam-Den Haag een nieuwe vestiging bouwen op het nieuwe bedrijventerrein Harnaschpolder aan de A4 in Den Hoorn. Daarvoor ondertekenden Michiel Greeven, managing director van DHL Express in Nederland, en Karsten Klein, wethouder in Den Haag en voorzitter van het Bedrijvenschap Harnaschpolder, op maandag 18 januari een koopcontract. Het gaat om een kavel van ruim 16.000 m2 op een totaal plangebied van 80 ha.

Karsten Klein: “De vraag naar geschikte bedrijfsruimte in de regio Haaglanden is groot, vooral onder bedrijven uit de logistieke sector. De gemeenten Den Haag en Midden-Delfland willen voorzien in die vraag en dat doen we met het Bedrijvenschap Harnaschpolder. Dit gebied heeft een bijzonder strategische ligging, pal aan de onlangs verlengde A4 die zorgt voor een directe wegverbinding met de Rotterdamse haven en Schiphol. De komst van DHL onderstreept de aantrekkelijkheid van dit terrein. Ik wens DHL heel veel succes toe vanuit deze nieuwe vestiging!”

Voor DHL Express is de uitstekende ontsluiting van het werkgebied aan de A4 een belangrijke aanleiding voor vestiging op de Harnaschpolder. Met twee eigen op- en afritten op de A4 is er een directe wegverbinding met Schiphol en de nieuwe verbinding op de A4 zorgt voor een goede doorstroom naar Rotterdam. Managing Director van DHL Express Nederland Michiel Greeven zegt over de nieuwe vestiging: “Qua ligging sluit deze locatie perfect aan op ons internationale netwerk, waarbij wij binnen 24 uur bedrijven in de regio verbinden met de belangrijkste zakencentra ter wereld.”

Nieuwe vestiging

In de nieuwe vestiging van DHL worden twee bestaande Service Centers van de expresdivisie gehuisvest die nu aan de Kiotoweg in Rotterdam en op de Laan van Waalhaven in Den Haag panden delen met zusterbedrijf DHL Parcel die de vrijkomende ruimte gebruikt om eigen groei op te vangen. Vanuit Rotterdam gaan 100 medewerkers en vanuit Den Haag 90 medewerkers mee naar de nieuwe vestiging waar in de toekomst werkgelegenheid zal zijn voor zo’n 200 medewerkers.

Het nieuwe Service Center beslaat ruim 2.250 m2 loods en ongeveer 600 m2 kantoor. Daarnaast worden er twee ‘Pick-Up & Delivery fingers’ gerealiseerd met 60 docks voor het laden en lossen van bestelwagens. Het krijgt een automatische sorteerinstallatie en wordt voorzien van energiebesparende en milieuvriendelijke installaties. Het Service Center vormt de uitvalsbasis  voor zo’n 60 bestelwagens, bakwagens en parcycles (speciale bakfiets voor de binnenstad) die het gebied bedienen tussen Den Haag en Reeuwijk en verder naar het zuiden Rotterdam en omliggende gemeenten.

Harnaschpolder

Bedrijventerrein Harnaschpolder is een jong bedrijventerrein met grote bouwkavels waar veel oog is voor groen en ruimte. Het terrein valt onder Businesspark Haaglanden. In juni wordt gestart met de bouw van de nieuwe vestiging. Aannemer Aan de Stegge is hiervoor aangetrokken. De ingebruikname is voorzien eind maart 2017.

Investeringsprogramma DHL Express

De nieuwe vestiging van DHL Express maakt onderdeel uit van een investeringsprogramma gericht op uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk van het concern. Het betreft het grootste investeringsprogramma van DHL Express sinds het zich veertig jaar geleden in Nederland vestigde.

Daarbij worden alle tien de vestigingen vernieuwd. Drie vestigingen worden verbouwd en uitgebreid en voor zeven vestigingen vindt nieuwbouw plaats. De investeringen zijn nodig om de groei die het bedrijf doormaakt te faciliteren en innovaties door te kunnen voeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions