Clicky


CNV Vakmensen lanceert gratis app voor onkostenvergoeding vrachtwagenchauffeurs

CNV Vakmensen lanceert gratis app voor onkostenvergoeding vrachtwagenchauffeurs
17-07-2013 16:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
UTRECHT - CNV Vakmensen lanceert vandaag een nieuwe gratis app, waarmee vrachtwagenchauffeurs snel en eenvoudig hun onkostenvergoedingen kunnen berekenen. "Super handig", vindt transport-bestuurder Birgitte Staal. "Hier gaan chauffeurs veel plezier van hebben. Het wordt op deze manier ook veel makkelijker om je loonstrookje te controleren."

De service voor chauffeurs is onderdeel van een vernieuwde versie van 'CNV Vaktools': een gratis app, waarin CNV Vakmensen regelmatig nieuwe diensten introduceert. Zoals eerder de 'Vorst-app', waarmee bouwvakkers snel kunnen zien hoe de gevoelstemperatuur op de bouwlocatie is.

Primeur
De nieuwe app bevat onder meer een rekenmodule voor chauffeurs, waarin de onkostentabellen voor eendaagse of meerdaagse ritten zijn verwerkt. "Elke chauffeur kent die tabellen en kan ermee lezen en schrijven", zegt Staal. "Maar het blijft toch altijd weer een hele puzzel om al je ritten goed op een rijtje te krijgen. Deze rekenmodule is een primeur. Je voert een paar gegevens in en de rekenmodule doet de rest. Je ziet meteen waar je recht op hebt. Je kunt er zelfs meteen een overzicht van mailen - naar jezelf en ook naar je baas. Dat maakt de kans op fouten in je loonstrookje een stuk kleiner."

De rekenmodule is - behalve via de app - ook beschikbaar via de vervoerssite van CNV Vakmensen. De onkostentabellen worden elk half jaar aangepast. "Wij verwerken de wijzigingen elk half jaar weer in de app. Je hebt dus automatisch altijd de juiste cijfers", zegt Staal.


Rittenteller en Stop Timer
Naast de rekenmodule bevat de app nog een paar andere handige snufjes:
• een 'Rittenteller', waarmee chauffeurs elke afzonderlijke rit, met bijbehorende kilometerstanden kunnen bijhouden
• een 'Stop Timer', waarmee chauffeurs snel informatie kunnen krijgen over rijtijden en rustpauzes
• bondige info over de cao

Staal verwacht dat de nieuwe app op grote schaal gedownload gaat worden. "Met de app wordt het een stuk eenvoudiger om je administratie bij te houden. En ook om te controleren of je krijgt waar je recht op hebt."
Verder ontwikkelen

CNV Vakmensen wil 'CNV Vaktools' de komende tijd verder ontwikkelen en uitbreiden met nieuwe diensten. De vakbond betrekt hierbij de leden, om te zien waar zij vooral behoefte aan hebben.

De gratis app is te downloaden via www.cnvvakmensen.nl/vaktools