Clicky

 
Transport Online - Buschauffeurs dreigen met stakingen tegen werkverdringing

Buschauffeurs dreigen met stakingen tegen werkverdringing

Buschauffeurs dreigen met stakingen tegen werkverdringing
17-01-2016 19:26 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Buschauffeurs uit het hele land zijn bereid te staken om een verdere afbraak van het openbaar vervoer tegen te gaan. Ruim veertig chauffeurs in uniform overhandigen maandagochtend in Den Haag een ultimatieve brief aan Henri Meijdam, de directeur van het IPO (Inter Provinciaal Overleg). Ook wordt een petitie aangeboden, ondertekend door 2.000 buschauffeurs die aangeven het werk te zullen neerleggen, zodra vakbond FNV hen daartoe oproept.

'Afbraak OV moet stoppen'

Paula Verhoef, cao-onderhandelaar FNV Streekvervoer: "De aanbieding gebeurt op ludieke wijze; buschauffeurs in uniform worden gebracht in bakfietsen door vrijwilligers met ezelsoren op."

In de brief, die vrijdag ook aan elke provincie afzonderlijk is verstuurd, waarschuwt FNV Streekvervoer voor verdere afkalving van het OV. De bond eist dat provincies, die overwegen buurtbussen met vrijwilligers in te zetten, eerst overleg voeren met de vakbond en pas na overeenstemming hiertoe over mogen gaan. Zijn ze daartoe niet bereid, dan roept FNV Streekvervoer zijn leden op  tot het voeren van acties.

In augustus 2015 ging het bijna mis in Groningen en Drenthe toen de stadsdiensten van Meppel en Hoogeveen door vrijwilligers zouden worden gereden en 17 buschauffeurs werkloos dreigden te raken. Stakingen in Meppel en Hoogeveen, maar ook dreigende solidariteitsacties elders in het land zorgden ervoor dat de chauffeurs aan het werk konden blijven.

Uit een enquête van FNV, uitgezet onder de leden werkzaam in het openbaar vervoer, blijkt dat tachtig procent van de 1.500 respondenten bereid is te staken om verdere afbraak van het OV tegen te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden