Clicky


Overvaller juwelier klem onder rolluik in Zevenaar

Overvaller juwelier klem onder rolluik in Zevenaar
16-01-2016 14:14 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ZEVENAAR - De politie heeft op vrijdagavond een 23-jarige man uit Rotterdam gearresteerd in Zevenaar. De man lag geklemd onder het rolluik van een juwelier, nadat hij kort daarvoor met anderen de winkel had overvallen. Niemand van het personeel raakte gewond, meldt de politie.

Op vrijdagavond vond de overval plaats aan de Grietsetraat; drie daders waren daarbij betrokken. De daders gingen het pand binnen; vier medewerkers bevonden zich in een andere ruimte. De overval werd duidelijk door het wapen dat een dader bij zich had evenals een bivakmuts die werd gedragen. De daders vernielden vitrines en namen hun buit mee, bestaande uit enkele cassettes.

Op dat moment liet het personeel de rolluiken zakken en konden twee daders nog ontkomen; de derde dader kwam klem te zitten onder het rolluik. In de directe omgeving van de ingeklemde verdachte lag een vuurwapen; een getuige heeft dit bij de verdachte vandaan geschopt. De arrestant is voor het verdere onderzoek door het overvallenteam, overgebracht en ingesloten op het politiebureau. 

Politieagenten hebben direct met getuigen gesproken. De Forensische opsporing heeft evenals de speurhondengeleider onderzoek gedaan bij en in de omgeving van de juwelier.

Vandaag, zaterdag, wordt verder (buurt)onderzoek gedaan naar het signalement, identiteit en vluchtroute van de andere overvallers. Daarvoor worden de verklaringen van mogelijke getuigen bekeken.