Clicky


Vrachtwagen rijverbod op Belgische E25 door sneeuw

Vrachtwagen rijverbod op Belgische E25 door sneeuw [+foto's]
15-01-2016 16:46 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Een stagnerend sneeuwfront zorgt in het zuidoosten van Belgie voor onbegaanbare snelwegen. De VID raadt automobilisten die ondanks dit alles toch op weg gaan, zich heel goed voor te bereiden.

Het Waalse verkeerscentrum heeft vanwege de ernst van de situatie besloten een vrachtwagen rijverbod in te stellen op de E25 tussen Loncin (A602) en Neufchâteau (A26) in beide richtingen voor vrachtwagens van 13 meter of langer. Vrachtwagens kwamen daar de heuvels niet meer over. De situatie wordt langzaam wel beter, maar pas vanaf zondag neemt de sneeuwkans echt af.

Op verschillende snelwegen ligt een dik pak sneeuw. Vooral de problemen op de E25 (Luik - Bastenaken) en de E411 (Namen - Luxemburg) zijn groot. Door het gewicht van de zware, nattige sneeuw zijn op verschillende plaatsen al bomen gesneuveld. Daardoor zijn ook snelwegen soms tijdelijk niet begaanbaar.

Ook in Nederland blijft het winters. Zaterdagavond kan het wit en dus glad worden door sneeuw. Verder blijft er ook begin volgende week kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

[update 23:00 uur] Het rijverbod voor vrachtwagens langer dan 13 meter ten gevolge van de wintertoestand in Wallonië is opgegeven.