Clicky


Politie houdt dieseldieven aan en vraagt benadeelden zich te melden

Politie houdt dieseldieven aan en vraagt benadeelden zich te melden
14-07-2013 16:22 | Criminaliteit | auteur de redactie
MEPPEL - De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag vier uit Polen afkomstige dieseldieven aan. Een getuige zag het kwartet in een personenauto en bestelbus met Poolse kentekenplaten verdacht rondrijden in de omgeving van de Randweg, Albert Toriedreef, Industrieweg en Lekkerland.

De politie trof kort hierna beide voertuigen zonder betrokkenen aan in de omgeving van de Randweg. Omdat het in de niet afgesloten laadruimte van de bestelbus enorm naar diesel stonk en een trechter met vulslang werd aangetroffen, werd een zoektocht naar de inzittenden ingesteld. Uiteindelijk werd de personenauto met daarin de vier Polen rijdend aangetroffen op de kruising Valeriaan met de Bernagie.

In de kofferbak van deze auto werden vier grote jerrycans met diesel aangetroffen. De vier Poolse mannen, 23 t/m 30 jaar oud, werden aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De personenauto en bestelbus werden inbeslaggenomen.

Tijdens onderzoek trof de politie op het bedrijventerrein Oevers B achter Lekkerland en tussen Cargotech en Steenbergen enkele vrachtwagens aan met natte dieselvlekken ter hoogte van de tank.

De politie verzoekt benadeelden zich te melden via 0900-8844.