Clicky


Vijf smokkelaars op heterdaad betrapt tijdens verstoppen 22 vluchtelingen in koeltransport

Vijf smokkelaars op heterdaad betrapt tijdens verstoppen 22 vluchtelingen in koeltransport [+video]
15-01-2016 13:47 | België | auteur Redactie [FE]

BRUGGE(B) - De onderzoeksrechter uit het Belgische Brugge heeft vijf Irakezen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge vrijdag op een persconferentie. De verdachten verstopten maar liefst 22 illegalen in een koeltransport op de snelwegparking van Jabbeke.

Al jarenlang zijn mensensmokkelaars actief op de Belgische snelwegparkings. Daarom hield de politie in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 januari opnieuw een gecoördineerde actie. "Het viel onmiddellijk op dat het ontzettend druk was op de parkings. In Jabbeke werden in totaal 61 personen aangetroffen, en dan heb ik het niet over vrachtwagenchauffeurs", aldus Frank Demeester, belast mensensmokkelzaken.

De politie kreeg ook vijf Irakese mensensmokkelaars in de gaten. Ze verstopten 22 vluchtelingen in een koeltransport. Het ging om 16 Irakezen en mensen uit Syrië, Iran en Vietnam.

De vijf Irakese mensensmokkelaars zijn donderdagavond aangehouden door de onderzoeksrechter. Dinsdag beslist de raadkamer in Brugge over hun verdere aanhouding.

 

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen